Komutan Şervan'ı binler uğurladı

YPG komutanlarından Şervan Heleb'in cenazesi binlerce kişinin katıldığı törenle toprağa verildi.

Hesekê’de 10 Ocak’ta geçirdiği kalp krizi sonucunda şehit düşen YPG komutanlarından Şervan Heleb törenle son yolculuğuna uğurlandı. Heleb kentinde yapılan cenaze törenine Şêxmeqsûd ve Eşrafiyê mahallelerinden binlerce kişinin katıldı. Cenaze töreni nedeniyle iş yerleri kepenk kapattı. Şehit Şervan, Kurdistan'ın farklı bölgelerinde 30 yılı aşkın süre mücadele etti. 

Şêxmeqsud Mahallesi’ndeki Xalid Fecir Hastanesi'nden Şervan Heleb’in cenazesini alan halk, şehitliğe geldi. Yağmur ve soğuk havaya rağmen binlerce kişi Şervan Heleb’in cenaze törenine katıldı. 

Şehitlikte konuşan YPJ komutanlarından Rojda Efrîn, "Şehit Şervan Kürdistan'ın 4 parçasında savaştı, halkını korumak için hem mücadele etti. Şehit Şervan’ın direnişine sahip çıkacağız ve mücadele yolunu biz tamamlayacağız” dedi.

Efrîn-Şehba Kantonu Şehit Aileleri Meclisi Eşbaşkanı Xedîce Îbo ise "Şehit Şervan'ın adını andımızda, devrim için verilen mücadele, halkı için yaptığı direniş, Şêxmeqsud ile Eşrafiyê mahalleleri ve Efrîn direnişi aklımıza geliyor. Şehit Şervan 30 yılı aşkın süredir mücadele ediyor. Önder Abdullah Öcalan'ın fikir ve felsefesiyle yüzlerce savaşçı yetiştirdi” şeklinde konuştu

Demokratik Toplum Eğitim ve Öğretim Komisyonu üyesi Zekiye Mistefa, şehidin mektubunu okuyarak ailesine teslim etti.

Ardından şehit Şervan Heleb  defnedildi.