Komutan Sorxwîn Rojhilat uğurlandı: İntikâmı alınacak

İşgalci Türk devletinin saldırısında şehit olan YPJ komutanlarından Sorxwin Rojhilat son yolculuğuna uğurlandı. Törende "İntikâmını alacağız, hayallerini gerçekleştireceğiz" mesajı verildi.

Kuzey ve Doğu Suriye’nin Fırat Kantonu ve diğer kantonundan yüzlerce kişi, işgalci Türk devletinin 11 Şubat’ta (2024) Gaziler Federasyonu’na yönelik gerçekleştirdiği saldırıda şehadete ulaşan YPJ komutanlarından gazi Sorxwîn Rojhilat’ı (Fatma Sakan), son yolculuğuna uğurlamak için Kobanê’nin Şehit Dicle Şehitliği’ne akın etti.

Sivil toplum kuruluşları üyeleri ve siyasi parti temsilcilerinin de katıldığı törende Sorxwîn Rojhilat'ın YPJ'li yoldaşları da bulundu.

YPJ komutanlarından Rojda Felat, "Şehitlerimizin intikâmını alacağız, düşmanın yanında bırakmayacağız. Şehit Sorxwîn’nin vasiyetlerinden biri de Kobanê’nin Şehit Dicle Şehitliği’nde toprağa verilmekti. Mütevazı kişiliğiyle her alanda mücadele etti. Sorxwîn’in yoldaşları olarak yoldaşımızın intikâmını alacağımızın sözünü bir kez daha yineliyoruz” şeklinde konuştu.

Şehit Sorxwin’in ailesi ve Kuzey ve Doğu Suriye Savaş Gazileri adına konuşan Nucan Rojhilat, şunları söyledi:

"İşgalci Güçler, özgürlük dağlarında gerillayı yok etmek için her türlü yol ve yönteme başvuruyor. Önder Apo şahsında ulusumuzu yok etmek istiyorlar. Sorxwîn yoldaşın sözü 'Biz bir ülkeye sahibiz ve ülkemize sahip çıkmalıyız' oldu. Sorxwîn Kobanê savaşında Gelhat, Sorxwîn ve Abu Leyla’lar ile aynı cephelerde yer aldı. Sorxwîn yoldaş, 'Toplumumuzu, ülkemizi ve ulusumuzu koruyalım' dedi. Biz de Sorxwîn yoldaşın hayallerine sahip çıkacağız."

Törende aynı zamanda, HRE’nin Efrin kentinin Basilê köyünde, işgalci Türk devleti çetelerine ait askeri noktaya yönelik gerçekleştirdiği misilleme eyleminde 4 yoldaşıyla birlikte şehadete ulaşan Çîçek Kobanê anıldı.

Anmada konuşan Şehit Çiçek Kobanê’nin kardeşi Berxwedan Berekat, "Düşman sesimizi duysun, şehitlerimizin intikâmını alacağız. Bizler Önder Apo’nun savaşçılarıyız” diye konuştu.

Konuşmaların ardından her iki şehidin şehadet belgesi okunarak ailelere teslim edildi.