Kongra Star 5’inci yıldönümünde Efrîn işgalini kınadı

Kongra Star Meclisi, Türk devletinin Efrîn’i işgalinin beşinci yıldönümünde yaptığı açıklamada “Efrîn Kantonu’nun işgal edilmesini şiddetle kınıyor ve özgürlük hareketinin tüm şehitlerini anıyoruz” dedi.

Kürt kenti Efrîn, 18 Mart 2018’de Türk devleti tarafından işgal edilmişti. Kentte bir terör rejimi kurulurken, hemen her gün sistematik bir şekilde savaş suçları işleniyor.

İşgalin beşinci yıldönümünde yazılı bir açıklama yapan Kongra Star, “İşgale karşı eşsiz bir direniş gösterildi, tüm halk seferber oldu ve direniş ruhuyla toprağını savundu” dedi.

Açıklamada devamla şunlar ifade edildi: “58 gün boyunca kahramanlık destanı yazdılar ve devrimci halkın ruhu ortaya çıktı. Şehit Barînan, Îlanan, Avestayan, Karkeran, Têkoşîn’in öncülüğünde tüm şehit annelerine mesaj verildi. Eşsiz bir direnişin ardından halk göçertildi fakat işgal altındaki toprağımızdan hiçbir zaman vazgeçmeyeceğiz.

Kongra Star olarak Efrînê, Girê Sipî ve Serêkaniyê’nin işgal edilmesini kınıyoruz. Bu bağlamda özgürlük şehitlerinin amaçlarına sahip çıkıp gerçekleştireceğiz. Uluslararası toplum ve BM Güvenlik Konseyi’ne faşist Türk devletine işgal ettiği bölgelerden çıkması ve halkın güvenli bir şekilde dönmesi için baskı kurması çağrısı yapıyoruz. Son olarak mücadelemizi büyüteceğiz, işgali yeneceğiz ve Önder Apo’nun fiziki özgürlüğünü sağlayacağız.”