Kuzey Suriye’de ortak sivil yönetim kurulacak

Kuzey Suriye’de tüm özerk yönetimler ve sivil meclisler arasında koordinasyon sağlayacak ortak bir sivil yönetim kurulacak.

ANHA’ya konuşan Demokratik Suriye Meclisi Başkanlık Konseyi üyesi Hikmet Hebib, tüm özerk yönetimler ve meclisle arasında koordinasyonu sağlayacak bir adım atacaklarını belirtti.

Bu çerçevede, ortak bir sivil yönetim kurulacağını belirten Hebib, “Sivil yönetimin kurulması için kantonlar ve sivil meclisler bize belge sundular” dedi.

Hebib, “Bu yönetim meclisinin asıl görevinin, özerk yönetim ve sivil meclisleri takip etmesidir. Aralarında bir koordine sağlayacak. Fakat kurulacak meclis, özerk yönetim ve sivil meclislerin siyasi çalışmalarına müdahalede bulunamaz. Sivil yönetim merkezi ise Eyn İsa’da olacak” diye ekledi.

Hebib, Demokratik Suriye Meclisi (MSD) üçüncü kongresinin de Tebqa kentinde ihtiyaç duyulan bir zamanda gerçekleştiğini ifade etti. Hebîb, “Özelikle Demokratik Suriye Güçleri’nin (QSD) kazanımlarının ardından ve DAIŞ çeteleri Suriye’de dar bir alanda sıkışmışken, işgalci Türk devletinin Efrîn ve Kuzey Suriye’nin faklı bölgelerindeki işgalleri nedeniyle bu kongrenin gerçekleştirilmesinin gecikmemesi gerekiyordu” dedi.