Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetim Kasım ayında görevine başlıyor

Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetim, Kasım ayında görevine başlayacak.

Kuzey ve Doğu Suriye’deki özerk yönetim ve meclisler arasında koordinasyonu sağlamak için çatı bir örgütlenme olarak kurulan Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi'nin, Kasım ayında görevine başlaması bekleniyor.

Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetim’in kurulması Kobanê, Cizre ve Efrîn kantonlarındaki özerk yönetimler ile Reqa, Derazor, Minbic ve Tebqa’daki yerel meclislerinin uzun süreli başarılarının ardından gerçekleşti. Bu alanlar tamamen halkın özgücüyle örgütlenen QSD tarafından çetelerden özgürleştirildi ve yerel halk tarafından yönetilmeye başlandı.

7 BÜRO AÇILDI

Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetim Eş Başkanlığı, konseylerin kurulmasının ardından 7 büronun da açıldığını duyurdu. Bunlar, Dış İlişkiler, Basın, Savunma, Petrol ve Yeraltı Kaynakları, Planlama ve İnsani Yardım ve İletişim büroları.

YÖNETİMİN GÖREV ALANLARI

Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi, Kasım ayından itibaren görevine resmen başlayacak. Özerk yönetimi eğitim ve hizmet başta olmak üzere birçok görev bekliyor. Yine DAİŞ çetelerinden yeni özgürleştirilen alanların yeniden inşası gibi önemli görevler de özerk yönetimin görev alanında. Özerk Yönetim’in, Kuzey ve Doğu Suriye’nin genelinde ortak bir işleyiş kurması ve hizmet alanında önemli adımlar atması bekleniyor.

Yürütme Meclisi Eşbaşkanı Bêrîvan Xalid, yeni özgürleştirilen alanları inşa edeceklerini söyledi.