Kuzey ve Doğu Suriye’de 15 Şubat Komplosuna karşı eylemler

15 Şubat Komplosunun kınandığı Kuzey ve Doğu Suriye kentlerinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fikirleri temelinde yeni bir sistemin inşası için mücadele edileceği mesajı verildi.

Halep, Minbic, Hesekê ve Waşûkanî Kampı’nda gerçekleştirilen yürüyüş ve açıklamalarla, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik 15 Şubat Uluslararası Komplo saldırısı protesto edildi, komployu boşa çıkaran direnişler selamlandı.

HELEB

Genç Kadınlar Birliği, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik İmralı soykırım saldırısını kınamak amacıyla Heleb’in Şêxmaqsûd Mahallesi’nde meşaleli yürüyüş düzenledi.

Yürüyüşte Önder Abdullah Öcalan’ın resimleri, meşaleler ve flamalar taşındı. 

“Bê serok jiyan nabe” sloganıyla başlayan yürüyüş, Cebanat bölgesindeki Önder Abdullah Öcalan Kavşağı’na kadar devam etti.

Burada konuşan Kongra Star Halep Koordinasyonu üyesi Şehed Tebşo, “Önder Abdullah Öcalan’ın fikirleri olmasaydı, halklar özgürlüklerini ve gerçekliklerini tanıyamazdı” dedi. Şehed Tebşo, kadınlar olarak Önder Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünü ve zaferi sağlamak için mücadelelerini sürdüreceklerini vurguladı.

HESEKÊ

Hesekê’de bulunan Waşûkanî Kampı’nda kalan Serêkaniyêli göçmenler, Uluslararası Komployu 25’inci yıl dönümünde gerçekleştirdiği yürüyüşle kınadı. 

Yürüyüş, kampın girişinde mitinge dönüştü. Burada konuşan Kamp Eş Başkanı Barzan Ebdullah, işgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanları’nda ve Kuzey ve Doğu Suriye’de sürdürdüğü soykırım politikalarına dikkat çektikten sonra ““İşgalci Türk devletinin Önder Abdullah Öcalan üzerinde uyguladığı tecrit ahlaki değerlerden uzak ve uluslararası yasalara aykırıdır. Tecritle Kürt halkının iradesi ve demokratik ulus projesinin yenilgiye uğratılması amaçlanıyor. Bölgedeki krizlerin çözüm anahtarı ellerimizde. Bundan dolayı Önder Abdullah Öcalan özgür olmadan Ortadoğu’ya barış  gelemez” dedi. Uluslararası kamuoyunun saldırılar karşısındaki sessizliğini de kınayan Ebdullah, tüm taraflara sorumluluklarına sahip çıkma çağrısında bulundu.

Hîlala Zêrîn Hareketi de Hesekê'deki Xabur Kültür Sanat Merkezi'nde yaptığı açıklama ile Uluslararası Komployu ve komploya katılan güçleri kınadı; Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğünün sağlanmasını istedi.

Açıklamada, “Önder Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğü sağlanana kadar mücadele edeceğiz. Sanatçı, yazar, aydın ve özgürlük isteyen tüm kesimleri özgürlük mücadelesine ve devrimine katılmaya çağırıyoruz” denildi.

Açıklama ardından Özgürlük Meşaleleri Grubu, zindan direnişlerini konu alan bir tiyatro oyunu sergiledi.

MINBIC

Minbic Kantonu Zenûbiya Kadın Topluluğu Meclisi ve Belediyeler Komitesi de Uluslararası Komplo’nun 25’inci yılı dolayısıyla seminer düzenledi. Seminerde Abdullah Öcalan’ın paradigmasıyla bir toplumu, ahlaki ve politik düzeye ulaştırdığı, halkların kardeşliğine dayalı demokratik ulus felsefesiyle insanlığa çözüm sunduğu belirtildi.

Seminerin sonunda, uluslararası komploya ilişkin bir sinevizyon gösterildi.