GÖRÜNTÜLÜ

Kuzey ve Doğu Suriye’de 4 Nisan etkinlikleri

Kuzey ve Doğu Suriye’nin birçok merkezinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın doğum günü dolayısıyla düzenlenen etkinliklerde Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü sağlanıncaya kadar mücadeleyi büyütme mesajı verildi.

ABDULLAH ÖCALAN'IN DOĞUM GÜNÜ

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın doğum günü dolayısıyla Kuzey ve Doğu Suriye kentlerinde “Önder Apo’ya özgürlük, Kürt sorununa siyasi çözüm” sloganıyla farklı etkinlikler düzenlendi.

REQA

Reqa’nın Tişrîn köyünde 100 zeytin ağacı dikildi. Etkinliğe Zenûbiya Kadın Topluluğu üyeleri, Reqa Kantonu Tarım ve Sulama Kurulu, Tişrîn Belediyesi, İç Güvenlik Güçleri ve kuzey hattı Halk Meclisi katıldı. 

Ayrıca hamle kapsamında Reqa Kantonu Aydınlar Birliği tarafından Önder Abdullah Öcalan’ın yaşamı, fikirleri, Uluslararası Komplo, komün ve komünalizm üzerine bir seminer verildi. Seminerin sonunda Abdullah Öcalan’ın doğum gününün ezilen halkların doğum günü olduğu ve Önder Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü sağlanıncaya kadar mücadeleyi yükseltme sözü verildi. 

TEBQA

Tebqa Kantonu Genç Kadınlar Birliği, Kültür ve Sanat Merkezi’nde bir seminer verdi. Seminere, Demokratik Özerk Yönetimi temsilcileri, kurul ve komite üyeleri, Tebqa, Minbic, Reqa ve Dêrazor kantonlarındaki Genç Kadınlar Birliği üyeleri katıldı.

ŞEHBA

Efrîn ve Şehba Kantonu’nda ise Şehit Viyan Amara ve Şehit Egîd Okulu, akademi ve okul öğrencileri için bir yarışma düzenledi. Yarışmaya Eğitim ve Öğretim Kurulu üyeleri ve öğrenciler katıldı. Etkinlik Ehdas ilçesindeki kurul merkezinde düzenlendi. Yarışmada bilimsel, kültürel ve ulusal sorular soruldu. Yarışmanın sonunda kazanan öğrenciler ödüllendirildi ve halaylar çekildi.

QAMIŞLO

Qamişlo’nun Cûdî, Hilêliyê ve Asuri mahallelerinde yüzlerce yurttaşın katılımıyla kutlamalar düzenlendi. Abdullah Öcalan’ın fotoğrafları ve PKK bayraklarının taşındığı kutlamalarda, “Bijî Serok Apo” sloganı atıldı. Halk ateş yakıp etrafında halay çekti.

AMÛDÊ

Amûdê ilçesinde de Devrimci Gençlik Hareketi öncülüğünde bir etkinlik düzenlendi. Etkinlikten önce Özgür Kadın Meydanı’nda toplanan kitle, kentteki kurum temsilcilerinin katılımıyla araç konvoyuyla kentin sokaklarını dolaştı. Araç konvoyundan sonra gençlik merkezi önünde etkinlik düzenlendi. Yüzlerce kişi, “Bê Serok jiyan nabe” slogan attı ve havai fişekler fırlattı. Etkinlik, söylenen şarkılar eşliğinde çekilen halayla sona erdi.

DÊRIK

Dêrik Halk Belediyesi yöneticileri ve onlarca üyesinin katılımıyla Dêrik’in Çarçêla Salonu’nda Önder Abdullah Öcalan’ın doğum günü kutlandı.

Etkinlikte konuşan Dêrik Halk Belediyesi Eş Başkanı Ciwan Hesen, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın doğum gününü kutlayarak, onun fikirleri sayesinde eşitlik ve özgürlüğün sağlandığını vurgulandı. Etkinlik çekilen halaylarla sona erdi.