Kuzey ve Doğu Suriye’de Şehitler Günü eylemleri

Kuzey ve Doğu Suriye ile Halep halkı, Nisan ayı ve Qereçox şehitlerini anarak, zafere ve işgal altındaki toprakları kurtarana kadar şehitlerin takipçisi olacaklarını vurguladı.

ŞEHİTLER GÜNÜ

Şehitler Günü dolayısıyla Kuzey ve Doğu Suriye’de düzenlenen farklı eylemlerde, Qereçox saldırısı şehitleri ve Nisan ayında farklı yer ve zamanda şehadete ulaşan şehitler anıldı. 

Tebqa Şehit Aileleri Meclisi, Tebqa’daki şehitlikte bir anma etkinliği düzenledi. Anma etkinliğinde konuşan Tebqa Kantonu Demokratik Özerk Yönetimi Danışmanı Mezlûm Yûsiv, tüm şehitleri anarak, direniş ve mücadeleyi sürdürme sözünü verdi.

Etkinlik kapsamında şehitlerin mezarında mumlar yakıldı.

Anma etkinliğinin sonunda Şehit Ezîz Ereb’in yaşamı ve mücadelesini konu alan bir sinevizyon gösterildi.

KOBANÊ

Fırat Kantonu Şehit Aileleri Meclisi, Kobanê Üniversitesi öğrencilerinin katılımıyla Kobanê Şehit Dicle Şehitliği’nde bir açıklama yaptı. Açıklama meclis üyesi Dariya Mihemed tarafından okundu.

Açıklamada, kazanımların şehitlerin fedakarlığı sayesinde elde edildiği, Önder Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü ve zafer sağlanıncaya kadar şehitlerin takipçisi olunacağı vurgulandı.

Açıklamanın sonunda, “Şehit Namirin” ve “Berxwedan jiyan e” sloganları atıldı.

HELEB

Bu kapsamda Şêxmeqsûd ve Eşrefiyê Mahalleleri Şehit Aileleri Meclisi de Şehitler Meydanı’nda bir açıklama yaptı. Meclis yürütme üyesi Rewşan Mihemed açıklamayı okudu.

Açıklamada, şehitlere verdikleri sözü yineledikleri ve zafere kadar şehitlerin izinde olacakları belirtildi.

Açıklamanın sonunda, şehitlerin her zaman zafer ve işgal altındaki bölgelerin kurtarılmasının yolunu aydınlattığı vurgulandı.