Kürt Halk Önderi'nin özgürlüğü için 2 milyon 626 bin imza

Kuzey ve Doğu Suriye Halk İnisiyatifi, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için 2 milyon 600 bini aşkın imza toplandığını duyurdu.

Kuzey ve Doğu Suriye Halk İnisiyatifi, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a Özgürlük İnisiyatifi-Suriye’nin koordinasyonu ile 22 Ocak’ta imza kampanyası başlattıklarını hatırlattı.

“Kuzey ve Doğu Suriye halkları Önder Öcalan’ın üzerindeki tecridin kaldırılması ve fiziki özgürlüğünün sağlanması çağrısı yapıyor” şiarıyla başlatılan kampanyanın sonuçlarına ilişkin Qamişlo’nun Heysem Kiçe Stadyumu’nda bir açıklama yapıldı.

Açıklamada, “Önder Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanması için 22 Ocak 2023'te başlatılan imza toplanma kampanyasına, Kuzey ve Doğu Suriye’nin yanı sıra Şam, Lübnan ve Başûrê Kurdistan’daki halkı da katıldı. Kampanya çerçevesinde toplam 2 milyon 626 bin 828 imza toplandı” denildi.

İnsan hakları örgütleri ve Avrupa Konseyi’ne bağlı İşkenceyi Önleme Komitesi’ni (CPT) çağrılara kulak vermeye çağıran inisiyatif, “Önder Öcalan'dan 23 ayı aşkın süredir hiçbir bilgi alınamıyor. Özellikle depremin İmralı Adası’ndaki etkileri netleştirilmedi” dedi.

İmzalar CPT'ye teslim edilmek üzere Önder Abdullah Öcalan’a Özgürlük İnisiyatifi’ne teslim edildi.