Kuzey ve Doğu Suriye’de etkinlikler: İmralı duvarlarını yıkacağız

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik Uluslararası Komplo’nun 25. yılı dolayısıyla Kuzey ve Doğu Suriye’de düzenlenen etkinliklerde, “Dünyaya İmralı duvarlarını yıkacağımızı ve Önder Apo’yu özgürleştireceğimizi söylüyoruz” mesajı verildi.

Kuzey ve Doğu Suriye’nin birçok merkezinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik 15 Şubat Uluslararası Komplo’nun 25’inci yıl dönümü dolayısıyla yürüyüş, seminer, sergi ve halk toplantıları düzenlendi.

KOBANÊ

Uluslararası Komplo, Kongra Star ve Qinê ilçesi Genç Kadınlar Birliği öncülüğünde düzenlenen yürüyüşle protesto edildi.

Qinê İlçe Meclisi önünden İsmaîl Ebdo istasyonuna kadar devam eden yürüyüş ardından konuşan Kongra Star üyesi Fetûm Oso, “Önder Apo’ya yönelik komplo başlattıklarında Kürt halkını bitireceklerini söylediler. Önder Abdullah Öcalan’a yönelik bu komplo birçok devlet tarafından gerçekleştirildi. O dönem Zîlan ve Dêrsim’de Kürtleri nasıl katlettiysek, Ermenî ve Süryani halklarını nasıl soykırımdan geçirdiysek, Kürtleri de soykırımdan geçirip bitireceğiz dediler. Ancak buna karşı partimiz büyük bir direniş ve güç gösterdi” dedi.

Fetûm Oso, “Önder Abdullah Öcalan’dan gücümüzü aldık, Önder Apo’nun fikir ve felsefesini aldık. Önder Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünü sağlayana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz” diye konuştu.

MINBIC

Kürt Halk Önder Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için bir yürüyüş de Minbic’te gerçekleştirildi. Yüzlerce kişinin katıldığı yürüyüş ardından Minbic Devrimci Gençlik Hareketi üyesi Hesen El Begarî söz aldı. El Begarî, Abdullah Öcalan’ın halkların özgürlük geleceği için bedel ödediğini ve 25 yıldan bu yana rehin tutulduğunu belirterek, “İşgalci Türk devletinin Önder Abdullah Öcalan üzerinde uyguladığı tecride karşı tepkimizi gösteriyoruz. Dünyaya, İmralı duvarlarını yıkacağımızı ve Önder Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü sağlanıncaya kadar mücadeleyi sürdüreceğimizi söylüyoruz” diye konuştu.

EYN ÎSA VE TIRBESPIYÊ

Demokratik Birlik Partisi (PYD) Girê Spî Kantonu, Eyn Îsa ilçesi ile Curn ve Hêşe köylerinde halk toplantıları gerçekleştirdi.

Cizîr Kantonu’nda yer alan Tirbespiyê’de kent meclisi de 15 Şubat Uluslararası Komplo’ya ilişkin PYD salonunda bir seminer düzenledi. Tirbespiyê İlçe Meclisi adına konuşan Hisên Omer, Uluslararası Komplo’ya ilişkin, “İşgalci Türk devleti, Önder Abdullah Öcalan’ın şahsında özgürlük hareketini bitirmek istedi. Ancak Önder Abdullah Öcalan’ın felsefesi sayesinde bugün ayaklarımızın üzerindeyiz” dedi.Omer’in konuşması ardından Uluslararası Komplo ve Abdullah Öcalan’ın İmralı direnişi ilişkin bir sinevizyon gösterildi.

Tirbespiyê’deki sivil toplum kurumları da, 8 Mart’a kadar Abdullah Öcalan’ın kitaplarını okuma günleri başlattı.

TEBQA

Cirniye Beldesi Kültür ve Sanat Merkezi’nde ise Abdullah Öcalan’ın resimleri ve kitapları sergilendi. Onlarca kişinin ziyaret ettiği sergide konuşan Genç Kadınlar Birliği Yürütme üyesi Rewda El Elî, “Komployu kabul etmiyoruz, ne gerekirse gereksin Önder Apo’nun özgürlüğünü sağlayacağız. Fiziki özgürlüğü sağlanıncaya kadar ayakta olacağız” şeklinde konuştu.

ŞEHBA

Efrîn ve Şehba Adalet Meclisi’nin Til Sûsnê köyünde gerçekleştirdiği toplantıyı Toplumsal Adalet Meclisi üyeleri Evîn Hec Hemo ve Îbrahîm Mistefa yürüttü.

Toplantıda, uluslararası örgütlerin ve uluslararası toplumun Abdullah Öcalan üzerindeki tecride karşı sessizliği kınandı.