Le Monde: Efrin’deki batılı savaşçılar sonuna kadar kalacak

Türk devleti ve paralı çetelerinin işgal saldırılarına karşı Çağın Direnişi devam ederken, Le Monde gazetesi, Efrin’deki batılı ülkelerden gönüllü savaşçıların kararlılık mesajını öne çıkardı.

Le Monde’da Allan Kaval imzasıyla yayınlanan haberde, Efrin çevresi ve içerisindeki Avrupalı ve diğer enternasyonalist savaşçılara dikkat çekildi. “Batılı gönüllüler Efrin’de sonuna kadar Kürt güçleriyle kalmayı tasarlıyor” başlığıyla yayınlanan haberde, şimdiye kadar Fransız, İtalyan ve Britanyalı başta olmak üzere çok sayıda batı ülkesinden bireyin Kürtlerle birlikte savaştığı hatırlatıldı.

Rojava ve Kuzey Suriye’deki mücadeleye katılanların ideolojik yakınlık veya DAİŞ çetelerine karşı mücadele gibi farklı motivasyonlarının olduğu kaydedilen haberde, savaşçıların kuşatma tehlikesi altındaki Efrin’den çıkmayı düşünmedikleri vurgulandı.

Gazetenin whatsapp üzerinden görüştüğü Jamie Janson isimli İngiliz savaşçı, “Durum kritik. Ancak ne olursa olsun, ben, Kürt yoldaşlarımızı terk etmek istemeyen diğer yoldaşlarımla birlikte ‘sonuna kadar’ kalacağım” dedi. James, silah ve teknoloji bakımından oldukça üstün olmalarına rağmen Türk devletine karşı Kürt güçlerinin savaş kararlığının altını çizdi.