Maxmur halkı: Kuşatmayı kabul etmiyoruz, direneceğiz!

Irak ordusunun kuşatma ve saldırılarına karşı direnişe geçen Maxmur halkı, askeri güçler karşısında çadır kurarak direnişi sürdürüyor.

Irak ordusu kampı tel örgülerle kuşatmak istiyor. Ancak Maxmur halkı, bu dayatmayı reddederek direniyor. Gün boyu Irak ordusuna karşı duran Maxmurlulara ateş açılması üzerine halk taşlarla karşılık verdi ve ordu güçleri geri çekilmek zorunda kaldı. Açılan ateş sonucu Ahmed Ömer isimli bir genç yaralandı.

Maxmurlular Irak ordusunun kampa girişini engellemek için çadır kurarak nöbet eylemi başlattı.

Direniş ikinci gününde de devam ediyor. ANF’ye konuşan eylemcilerden Sadiq Evdal, özgürlük ve kardeşlikten başka bir taleplerinin olmadığını belirterek, Irak ordusunun kule ve tel örgü ile kampı kuşatmasını kabul etmeyeceklerini söyledi.

Evdal, “Biz tel örgüleri ve kuleleri kabul etseydik, kendi topraklarımızda ederdik. Biz zulmü kabul etmiyoruz. Zulüm ve hakarete karşıyız. Tarihimizde zulmü kabul etmedik, bundan sonra da etmeyeceğiz” dedi.

Direnişte yer alanlardan Meryem Cindî, “Etrafımızın kuşatılmasını kabul etmiyoruz” diye konuştu.

Cindi, “Direneceğiz. Sağ olduğumuz ve damarlarımızda kan aktığı sürece, kampa girmelerine hiçbir şekilde geçit vermeyeceğiz” diye ekledi.