Merate köyünde yaşayanların akıbeti belli değil

Cizre İnsan Hakları Bürosu, işgalci Türk ordusu ve çetelerinin, saldırıların artması ile birlikte nüfusu 3 bine ulaşan Marate köyünde yaşayan insanları bir okulda topladıktan sonra köylülerin akıbetleri hakkında bilgi edinilemediğini belirtti.

İşgalci Türk ordusu ve çetelerinin Efrin’e soykırım saldırıları ve yaşanan katliamlara ilişkin yapan Cizre İnsan Hakları Bürosu, dün akşam saatlerinden gece 02.00’ye dek itibaren kent merkezinin işgalci Türk ordusu ve çeteleri tarafından top atışlarına uğradığı, yaklaşık 100 obüs ve füzenin kent merkezine isabet ettiğini kaydetti.

Saldırılarda çoğu çocuk ve kadın çok sayıda sivilin şehit olduğu ve yaralandığı, kentteki yapıların da hasar gördüğü dile gelen açıklamada, Efrin kent merkezinin 5 km batısında yer alan Marate köyünün yoğun top atışlarına uğradığı, sonrasında işgalci Türk ordusu ve çetelerinin köye girerek tüm köylüleri bir okulda topladığı ve köylülerin akıbetleri hakkında herhangi bir bilgi olmadığını belirtti.

Avrin Hastanesi Başhekimi Dr. Ciwan Mihemed’in “Yoğun bombardımanlar nedeniyle şehit ve yaralı sayısı çok olduğu için sağlık görevlileri yaralıları tedavi etmeye yetişemiyor” açıklamasına da yer verildi.