Minbic’te Uluslararası Komplo kınandı

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik Uluslararası Komplo, “Halkların sistemiyle İmralı sistemini kıracağız” sloganıyla Minbic’de düzenlenen kitlesel yürüyüşle kınandı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik Uluslararası Komplo, 24’üncü yılında Minbic’de gerçekleştirilen kitlesel bir yürüyüşle protesto edildi.

Yürüyüşe Minbic halkının yanı sıra Minbic Demokratik Sivil Yönetim üyeleri,  Devrimci Gençlik Hareketi, Genç Kadınlar Birliği, Sivil Toplum Örgütleri, siyasi partiler, özel kadın kurumları katıldı.

Eylem, “Halkların sistemiyle İmralı sistemini kıracağız” sloganıyla Minbic’teki Mîzan Dörtyolu’nda başlayıp El Meseb Dörtyolu’nda kadar devam etti. Yürüyüşte Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterleri, “Önder Apo’nun Özgürlüğü Ortadoğu barışının anahtarıdır” ve “Önder Öcalan fiziki özgürlüğü çağrısında bulunuyor” yazılı pankartlar taşındı.

Daha sonra düzenlenen mitingde Minbic Yasama Meclisi Eş Başkanı Sîham Hemo söz aldı. Sîham Hemo, ilgili taraflara ve hukuk örgütlerine avukatların Abdullah Öcalan’la görüşmesi ve durumunu öğrenmeleri için imkan sağlamaları çağrısında bulundu.

Sîham, ayrıca ilgili taraflara Suriye’nin yıkılmış bölgelerine Özerk Yönetim’in yardımlarının ulaşması amacıyla muhalefete ve Suriye hükümetine koridorları açmaları için baskı yapmalarını istedi.

Zenûbiya Kadın Topluluğu Üyesi Zehra Mihemed de Uluslararası Komplo’yu kınayarak, “24 yıldır Önder Abdullah Öcalan'ın üzerindeki tecrit uluslararası toplumun sessizliğiyle birlikte sürüyor. Onun hakkında hiçbir şey bilmiyoruz” dedi ve depremde yakınlarını kaybeden halka başsağlığı diledi.

Mitingde Minbic Suriye Devrimci Gençlik Hareketi Üyesi Nasir Hesen de bir konuşma yaparak, depremzedeleri destekleyeceklerini vurguladı.

Minbiclilerin eylemi, Uluslararası Komplo’yu kınayan ve Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğün haykıran sloganların ardından sona erdi.