'Minbic halkını tüm saldırılara karşı koruyacağız'

Türk devleti ve çeteleri Minbic etrafında işgal ettiği alanlardaki mevzilerinin güçlendirirken, hareketliliği dikkatle izleyen Minbic Askeri Meclisi, her türlü saldırıya karşı hazırlıklı olduklarını bildirdi.

ABD’nin Suriye’den askeri birliklerini çekme kararı ardından Türk devleti, Kürtleri hedef alan işgal girişimlerini arttırdı. Minbic etrafındaki işgal hazırlıkları, uluslararası basının da dikkatini çekti.

AFP’ye göre, Türk hükümeti destekli çeteler Minbic dolaylarındaki mevzilerini güçlendirdi. Bir çete sözcüsü, Minbic’e yönelik son hazırlıklarını yaptıklarını söylerken, Ankara ile Washington arasındaki siyasi anlaşmaları beklediklerini savundu.

Minbic Askeri Meclisi sözcüsü Şervan Derviş, güçlerinin teyakkuz halinde olduğunu belirterek, “Sınırda takviye artışı var ve bunu izliyoruz” dedi.

Derviş, “Uluslararası Koalisyon’un devriyeleri halen yerinde ve bir şey değişmedi” dedikten sonra ekledi: “Tüm saldırıları püskürtmeye hazırız.”

ANHA’ya konuşan Ceyş El-Siwar Genel Komutanlık Yardımcısı Ehmed El-Sultan (Ebû El-Erac), Türk devletinin Minbic’e saldırmaları için çetelerini hazırladığını belirterek, her türlü saldırıya karşı direnmeye hazır olduklarını kaydetti.

Ebû El-Erac, Ceyş El-Siwar’ın büyük bir bölümünün QSD güçleri ile birlikte DAİŞ ile mücadelede yer aldığını hatırlatırken, diğer bölümünün ise Minbic Askeri Meclisi ile birlikte Türk devletinin olası saldırılarına karşı tedbir aldığını vurguladı.

Türk devletinin İdlib, Bab, Ezaz ve Efrîn’deki çeteleri Minbic’e saldırmaları için hazırladığı bilgisini veren Ebû El-Erac, Minbic halkı ve savunma güçlerinin direnişe hazır olduğunu sözlerine ekledi.

Ebû El-Erac, “Bölge halkı Ceyş El-Siwar ve Minbic Askeri Meclisi’ne bölgenin savunulmasında büyük güven duyuyor. Kenti DAİŞ çetelerinden özgürleştirdiğimiz gibi halkı da koruyacağız. Halk da savunma güçleri ile birlikte direnişte ısrar ediyor.”