MKP-Rojava: Nubar yoldaşın mirası rehberimiz olacaktır

MKP-Rojava, 14 Ağustos 2017’te Rojava'da şehit düşen TKP/ML-TİKKO komutanı Nubar Ozanyan’ı andı.

Maoist Komünist Partisi (MKP)-Rojava, TKP/ML-TİKKO komutanı Nubar Ozanyan'ın şahadetinin 1. yıl dönümüne ilişkin yazılı açıklama yaptı. 14 Ağustos 2017 yılında Rojava'da şehit düşen Nubar Ozanyan'ın kendilerine paha biçilmez bir miras bıraktığına değinilen açıklamada, "Ölümsüzleşen her yoldaşımızın bizlere bıraktığı miras, en değerli hazinemizdir. Bu mirasa sahip çıkmak; onu yaşatmak geleceğe taşımak demektir, mücadelemizde başvuracağımız kaynak demektir.

Yaşamı, duruşu, mücadeledeki kararlılık ve ısrarıyla, halklara duyduğu derin sevgisiyle, yoldaşlarına bağlılığıyla, öğrenmeye ve öğretmeye olan açlığıyla, bitmez-tükenmez enerjisiyle, mütevaziliğiyle, ama en önemlisi de yoldaşlığı ile parıldayan bir devrimci olarak Nubar Ozanyan yoldaşı saygıyla anıyoruz. Militan devrimci olarak cesareti, devrimci bilinci her zaman örnek alınmayı hak edecek, biz ardıllarına yol gösterecektir" denildi.

HAYATI BOYUNCA EZİLEN HALKLAR İÇİN MÜCADELE ETTİ

Nubar Ozanyan'ın hayatı boyunca ezilen tüm halklar için mücadele ettiğine dikkat çekilen açıklamada şu ifadeler yer aldı: "Ermeni ulusuna uygulanan katliamın, İsrail zulmü karşısında Filistin halkının, gerici egemen devletlerin Kürt katliamları karşısında Kürt halkının çığlığı ve isyanı olan Nubar yoldaş, ezilen halkların isyanını bilincinde buluşturmuş enternasyonalist bir devrimciydi.

40 yıllık dolu dolu geçen mücadele tarihinde Filistin’de, Ermenistan'da, Kuzey Kürdistan’da, Medya Savunma Alanları'nda, Rojava’da devrim mücadelesinin sırtına yüklediği görevleri sırtlayan Nubar yoldaş, yaşamıyla-duruşuyla-cesaretiyle devrimcilik yapmak isteyenlere bir miras bırakmıştır. Bu miras, devrim mücadelesinde yer almak isteyenlerin başvuracağı paha biçilmez baş ucu kitabıdır. "Kudretli olalım, cüret edelim, daha ileri çıkalım" bilincini yaşamının her gözeneğinde sergileyen Nubar yoldaşın ardıllarına bıraktığı miras rehberimiz olacaktır."