MLKP'nin 25. yılı Rojava'da coşkulu bir etkinlikle kutlandı

Marksist Leninist Komünist Parti (MLKP), kuruluşunun 25. yılını Rojava’da yapılan kitlesel ve coşkulu bir etkinlik ile kutladı.

MLKP’nin Rojava’daki ilk şehidi olan Şehit Serkan Taburunda gerçekleştirilen etkinliğe Şehit Aileleri Kurumu, SYPG, Süryani Meclisi, İnsan Hakları Kurumu ve devrim kurumlarının yanı sıra YPG, YPJ, DKP/ BÖG, DKP Birlik, MKP, TKP/ML- TİKKO, TKEP/L, MLSPB ve gaziler katıldı. 

Cizire Bölgesi’nden, Heseke, Til Temir, Dirbesiye, Ebu Rasin, Qamişlo ve Serekani'den yüzlerce kişinin katıldığı etkinlik, devrim mücadelesinde ölümsüzleşen savaşçılar için saygı duruşu ile başladı. 

'ZAMAN SERHİLDAN ZAMANI'

MLKP için yazılan Kürtçe şiirlerle başlayan programda, MLKP/ KKÖ adına konuşan Viyan İsyan, “Partimiz bir kadın partisidir. Kadınların örgütlülüğünü esas alır. Rojava ve Suriye'de kadınlara önemli roller düşmektedir. Kapitalist devletler Ortadoğu’yu kan deryasına çevirdiler. Bunu değiştirecek önemli bir iradedir kadınlar" dedi.

İsyan, “Düşman devrimi boğmaya çalışıyor. Buna karşı halkın örgütlülüğünü büyütmek, geliştirmek zorundayız. Zaman serhildanlar zamanıdır" vurgusunda bulundu.

'DÜŞMANIN DA DOSTUN DA GÖZÜ BU TOPRAKLARDA'

MLKP/ Rojava Örgütü adına konuşan Baran Serhat, şehitleri anarak başladığı konuşmasında, "İnsanlığın dostları da düşmanları da Ortadoğu'ya bakıyor. Düşmanların gözü bu toprakların ve zenginliklerinin üzerinde. Dostların bakışları ise Rojava ve Kuzey Suriye devriminin gelişmelerine çevrilmiş durumda" diye belirtti.

"Rusya, Amerika, Almanya, Fransa, Britanya... Tüm bu devletler emperyalisttir, devrimlerin ve ezilen halkların düşmanıdır" diyen Serhat, şöyle dedi: "Biz onların gerçek yüzünü Kuzey Kürdistan'dan, faşist Tayyip Erdoğan'a verdikleri desteklerden, Irak'tan, Vietnam'dan ve devrimcilerin karşısındaki tutumlarından tanıyoruz. Biz onların gerçek yüzlerini, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın esaretinden ve tecridinden tanıyoruz. Ve inanıyoruz ki, devrimimiz de, bu gerçekliği biliyor ve ona göre hareket ediyor."

“Unutulmamalıdır ki, devrimin geleceği, halkın örgütlenmesine ve devrimin toplumsallaşmasına bağlıdır. Bunu örgütlemek esastır” diyen Serhat, "MLKP aynı zamanda bir Kürdistan partisidir. Kuzey Kürdistan'da, faşizm ve diktatörlüğe karşı gizli bir şekilde örgütleniyor" diye ekledi.

MLKP’nin aynı zamanda tüm ezilen halkların partisi olduğunu ifade eden Serhat, “MLKP Arap, Süryani, Türkmen, Çerkes ve Ermenilerin de partisidir. MLKP bölgesel devrim fikrini savunuyor. Federasyon ve konfederasyonları çözüm yollarından biri olarak görüyor. Ancak, biliyoruz ki, ezilen halkların kurtuluşu sosyalizm dedir! Ve MLKP bunlar için mücadele ediyor, savaşıyor" diye konuştu.

ÖCALAN SELAMLANDI

YPG, YPJ adına konuşan Hamza Serekaniye, “Rojava devriminin başlangıcından itibaren MLKP’li yoldaşlar devrim içerisinde yerlerini aldılar. Buralarda omuz omuza savaştık. Buradaki yoldaşlarımızın ve MLKP’nin 25. yılını kutluyorum. Bütün sosyalistleri, mücadele edenleri Rojava devriminde buluşturan Kürt halk önderi Abdullah Öcalan’ı saygıyla selamlıyoruz" dedi.

Cizire bölgesi Şehit Aileleri Kurumu adına bir konuşma yapan Bavê Canwelat “MLKP şehitlerinin ailerinin, yakınlarının ve yoldaşlarının 25. yılını kutluyor, onların bu onurlu mücadelesini selamlıyoruz” dedi. 

DKP/ BÖG adına konuşan Mustafa Suphi, “Hasan Ocak’tan Hüseyin Demircioğlu’na, Alişer Deniz yoldaştan, İrfan Gerçek yoldaşa 24 yıldır yürüttüğünüz proletaryanın ve ezilen halkların kurtuluş mücadelesini partimiz adına saygıyla selamlıyorum" diye belirtti.

Süryani Halk Meclisi Adına etkinliğe katılan Bavê Enter ve DKP/Birlik Örgütü adına konuşan Ekrem Demir de MLKP'nin mücadelesini selamladı.

MLKP’nin 25. Yıl etkinliğine MKP, TKP/ML TİKKO, MLSPB, TKEP/L, Cezayir Sosyalist İşçi Partisi, Değişim Hareketi ve Suriye İnsan Hakları Federasyonu'nun gönderdikleri mesajlar okundu.

Etkinlik, Heseke'den Koma Şehid Hogir ve Dirbesiye'den Koma Zilan'ın seslendirdiği ezgiler ve çekilen halaylarla, Kürtçe, Türkçe ve Arapça atılan sloganlarla sona erdi.