Mücadelemiz işgalciler çıkarılana kadar devam edecek

Türk devleti ve çetelerinin işgal saldırılarını kınayan Reqa halkı, mücadelenin işgalcilerin tüm bölgeden çıkarıldığı güne kadar devam edeceğini belirtti.

Kuzey ve Doğu Suriye halkının, Türk devleti ve çetelerinin işgal saldırılarına karşı tepkisi her geçen gün büyüyor. Reqa’da Suriye Gelecek Partisi öncülüğünde Azadi Meydanı’nda (El-Neîm kavşağı) bir araya gelen yüzlerce kişi, işgalci Türk devleti ve çetelerinin işgal saldırılarını protesto etmek amacıyla eylem yaptı.

Yüzlerce kişinin katıldığı eylemde, Reqa Sivil Meclisi Eşbaşkanı Mihemed Nûr El-Zîb, Suriye Gelecek Partisi Örgütlenme Bürosu Başkanı Elî El-Hemêdî, kanaat önderleri Ayid El-Hadî ve El-Zahir konuştu.

Uluslararası toplumun Suriye’deki katliamlardan sorumlu olduğunu belirten konuşmacılar, Türk devleti ve çetelerinin uluslararası mahkemelerde yargılanması gerektiğini vurguladı. Suriye halklarının Türk devleti ve DAİŞ/El Nusra çetelerinin işgalini kabul etmediğini kaydeden konuşmacılar, çetelerin Suriye halklarına, özellikle de kadın ve çocuklara yönelik uygulamalarını kınadı.

Onur Direnişi’nin devam ettiğini vurgulayan konuşmacılar, bölge halkının askeri güçlere destek verdiğini ve işgalciler çıkarılana kadar mücadeleye devam edeceklerini ifade etti.