‘Newroz ateşi gürleşiyor’

Qamişlo ve Çilaxa’da yüzlerce kişinin katılımıyla Newroz ateşi yakıldı. Kongra Star Koordinasyonu Remziye Mihemed, “2024 Newroz’unu komploların boşa çıkarıldığı ve Önder Apo’nun fiziki özgürlüğünün sağlandığı yıla çevireceğiz” dedi.

NEWROZ

Yaklaşan Newroz vesilesiyle Qamişlo ve Çilaxa’da yüzlerce kişi Newroz ateşi yakarak etrafında halay çekti.

Qamişlo’nun Kornîş Mahallesinde bulunan Şehit Helebce Parkı’nda bir araya gelen yüzlerce kişi Newroz’u kutladı.

Kutlamada konuşan Kongra Star Koordinasyonu Remziye Mihemed, tüm halkların Newroz’unu kutlayarak, “Kawalardan Mazlum Doğanlara, Zekiyelerden bugüne kadar Newroz ateşi daha gürleşiyor. Halk ve hareket olarak Demokratik Özerk Yönetim projesiyle her türlü saldırıya karşı direniyoruz. Önder Abdullah Öcalan ve tüm bölge bileşenlerinin direnişi sayesinde işgalci Türk devletinin bölgeye yönelik saldırıları boşa çıkarılıyor. Mazlum ve Zekiyelerin ruhuyla 2024 Newroz’unu komploların boşa çıkarıldığı ve Önder Apo’nun fiziki özgürlüğünün sağlandığı yıla çevireceğiz” dedi.

Newroz ateşini şehit aileleri yaktı. Halk, yakılan ateşin etrafında halay çekerken, “Bijî Serok Apo” ve “Berxwedan jiyan e” sloganları attı.

Çilaxa halkı da Şehit Hemrîn Komünü önünde Newroz’u kutladı. Komün Üyesi Husam Hisên, özgürlük isteyen tüm halkların Newroz’unu kutladı. Kutlama, şehit ailelerinin ateşi yakması ardından halayla devam etti.