Newroz Ehmed: Yeni dönemde daha güçlü olacağız

QSD Komutanlık Üyesi Newroz Ehmed, kazanımlarını koruyacaklarını, daha profesyonel hareket edeceklerini belirtti. MSD Eşbaşkanı Emine Omer ise askeri meclisleri kutladı.

Hesekê'de “Terörün bitirilmesinden istikrarın sağlanmasına” sloganıyla düzenlenen QSD bileşenleri yıllık toplantısı devam ediyor.

EHMED: DAHA PROFESYONEL HAREKET EDECEĞİZ

YPJ adına konuşma yapan QSD Komutanlık Üyesi Newroz Ehmed, “Çeteler ve tüm güçlere karşı yürütülen 8 yıllık mücadele, birçok kazanımın elde edildiği yeni bir aşamaya geçti. En tehlikeli süreçlerde YPJ savaşçıları soluksuz bir mücadele yürüttü. Şimdi içinden geçtiğimiz süreçte de YPJ sorumluluklarını daha fazla yerine getirecektir” dedi.
Ehmed, şöyle konuştu: “Tüm halkların ve kadınların gücüyle tarihi kazanımlar elde edildi. Bu kazanımlar sonuna kadar korunacaktır. Bunun için de bize yönelik tehlikeleri sona erdirmek ve hep birlikte demokratik bir Suriye’de yaşamak amacıyla güçlerimizi daha da eğitecek ve profesyonel hareket edeceğiz. YPJ olarak sonuna kadar sorumluluklarımızı yerine getirme tutumumuz nettir. Kadınlar olarak özgürlüğümüz, toplumun özgürlüğüdür. Mücadelemiz hep devam edecektir."

OMER: HALK QSD'YE BÜYÜK GÜVEN BESLİYOR

Demokratik Suriye Meclisi (MSD) Eşbaşkanı Emine Omer de askeri meclislerin kuruluşunu kutlayarak, “Askeri güçlerimizin yeni dönemi de büyük başarıyla geçeceğine inanıyoruz. Bölge halkı DAİŞ’i yenilgiye uğratan QSD’ye büyük güven besliyor” dedi.

KOALİSYON KOMUTANI: DESTEĞİMİZ SÜRECEK

Toplantıda konuşan Birleşik Ortak Görev Gücü (Uluslararası Koalisyon) Komutanlığı Yardımcı Yetkilisi General Nicholas Pont da DAİŞ’in bitirilmesindeki emeğinden dolayı QSD’ye teşekkür etti. Pont, QSD'ye desteklerinin devam edeceğini, Türkiye’nin bölgeye yönelik saldırılarına izin vermeyeceklerini söyledi.

Cizre Bölgesi’ndeki Hesekê kentinde bu sabah başlayan QSD bileşenlerinin yıllık toplantısı, basına kapalı olarak sürüyor.