Ortadoğu Gençlik Konferansı: Tecrit tüm Ortadoğu halklarına karşı

Kobanê’de düzenlenen 2. Ortadoğu Gençlik Konferansı'na katılan delegeler, Öcalan'a yönelik tecride karşı dört dilde ortak açıklama yaparak, "Tecrit, Öcalan şahsında tüm Ortadoğu halklarına uygulanıyor" dedi.

Kobanê'de düzenlenen 2'nci Ortadoğu Gençlik Konferansı'na katılan delegeler, konferansın üçüncü ve son gününde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a uygulanan ağırlaştırılmış tecride dikkat çekmek amacıyla dört dilde açıklama yaptı.

Kürdistan'ın dört parçasının yanı sıra Suriye, Irak, Ürdün, Lübnan, Filistin, Libya, Ermenistan, Mısır, Türkiye, Tunus, Yemen, Afganistan, Kuzey Afrika ve Sudan'ın farklı halklarından 300'ü aşkın katıldığı konferansta yapılan açıklamada Öcalan üzerindeki tecridin kabul edilemez olduğu vurgulandı.

Kürtçe, Arapça, Türkçe ve Süryanice yapılan açıklamalarda bölge halklarının tecridi asla kabul etmediği ve tecridin Öcalan şahsında bölge halklarına uygulandığı kaydedildi.

Öcalan'a yönelik tecride karşı DTK Eşbaşkanı Leyla Güven öncülüğünde başlatılan eylemlerin selamlandığı açıklamada, "Önder Apo'nun fikir ve düşünceleri doğrultusunda bugün bir aradayız ve burada düzenlemiş olduğumuz konferansa da o felsefenin bir ürünüdür. Onun fikirleri Ortadoğu krizinin çözümü için yegane yoldur" denildi.

Açıklamada devamla şu ifadeler yer aldı: "Her ne kadar Önder Öcalan'ın esareti ve tecridiyle Ortadoğu üzerine üzerinde geliştirilmek istenen planlar yine Öcalan'ın felsefesi doğrultusunda büyük oranda boşa çıkarılmış olsa da bizler Öcalan'ın fiziki özgürlüğünü bölgenin geleceği açısında elzem görüyoruz."

Konferans delegeleri, Türk devletinin Ortadoğu coğrafyası üzerindeki işgalci emellerinin de gençliğin ve kadınların öncü gücüyle boşa çıkarılacağını vurguladı.