PYD: Düşmana karşı direnişi büyüteceğiz

Şehitleri anan PYD, "Suriye halkının ve Kürt halkının özgürlüğü ve onuru için düşmana karşı direneceğiz" dedi.

Demokratik Birlik Partisi (PYD) Genel Meclisi, Şîlan Kobanê ve 4 yoldaşını şehadetlerinin 18’inci yıl dönümünde andı.

Yazılı açıklama yapan PYD, "Şehit Şîlan ve yoldaşları Ciwan, Cemîl, Fûad ve Zekeriya ile onlardan önce PYD'nin ilk şehidi olan Ehmed Hisên (Cûdî'nin babası) Suriye askeri güvenliğinin işkencesi altında şehit oldular. Bunlar PYD’nin öncüleridir" dedi.

'HEDEFE ULAŞANA KADAR DİRENECEĞİZ'

"Tüm bölge halkının içinden geçtiği bu zor günlerde PYD'li yoldaşlarımızı ve tüm özgürlük şehitlerimizi anıyoruz" denilen açıklamada, şunlar da kaydedildi:
“İşgale ve teröre karşı mücadeleyi ayağa kaldırmaktaki gücümüzü ve irademizi bu şehitlerimizden alıyoruz. Bu öncüler hedef alındığı zaman, parti birinci yılındaydı ve düşman, eylemlerinin partiyi zayıflatacağını ve bitireceğini düşündü. Ama olan şu ki, şehitler mücadelenin önderleriydi ve halk onların önderlerine bağlıydı.

Şehitlerimiz bizim onurumuz, gururumuz ve mücadelemizin ışığıdır. Şîlan Kobanê ve yoldaşları şehitler kervanının önderleri ve Türk devleti ile DAÎŞ kalıntılarına karşı güçlü bir yoldur. Şehitlerimizin hedeflerine ulaşana kadar direneceğiz. Düşman bilsin ki Suriye halkının ve Kürt halkının özgürlüğü ve onuru için düşmana karşı direneceğiz."