Qamişlo’da tecrit ve komplo protesto edildi

Qamişlo’da binlerce HPC-Jin üyesi Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uluslararası komployu protesto etmek amacıyla yürüyüş düzenledi.

Qamişlo Kantonu Toplumsal Savunma Güçleri- Kadın (HPC-Jin) ve Kongreya Star üyeleri, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uluslararası komployu protesto etmek amacıyla yürüyüş düzenledi. 

Qudurbeg Mahallesi'nden Şerqî Meydanı'na kadar yapılan yürüyüşte binlerce kadın sık sık “Bê Serok jiyan nabe (Önderliksiz yaşam olmaz)”, “Bijî berxwedana zindanan (Yaşasın zindan direnişleri)” ve “Bijî serok Apo (Yaşasın Önder Apo)” sloganları attı. Burada bir dakikalık saygı duruşunun ardından kadınlar adına HPC-Jin Üyesi Hediya Abdullah konuştu.

Öcalan’a yönelik 15 Şubat 1999'da düzenlenen uluslararası komplonun 20 yılı geride bıraktığını hatırlatan Hediya Abdulah, komploya karşı bedenlerini ateşe veren “Güneşimizi Karartamazsınız” eylemcilerini minnetle andıklarını vurguladı.

Öcalan üzerindeki ağırlaştırılmış tecridi kırıp Öcalan’ın fiziksel özgürlüğü sağlanıncaya kadar direnişlerinin devam edeceğini belirten Abdulah, şunları söyledi: "Önder Apo’ya yönelik yapılan komplonun 21’inci yılındayız. Komploya cevaben başlatılan ‘Güneşimizi Karartamazsınız’ eylemleri ve fedai eylemcilerini bir kez daha minnetle anıyoruz. Bizler Önder Apo’nun öncülüğünü ettiği bu felsefeyle kadınlar olarak 21 yıldır çok şey öğrendik. İmralı zindanını kadın direnişiyle yıkacağız. Leyla Güven ve şu anda eylemde olan yüzlerce açlık grevi eylemcisi Viyan Soran’ın dediği gibi ‘Önder Apo’suz yaşamı kabul etmiyoruz’ dediler.  Biz Qamişlo Kantonu HPC-Jin olarak diyoruz ki Erdoğan senin bu topraklarda yerin yok ve Önder Apo’yu zindanda tutarak bizleri bu yolumuzdan edemezsiniz."