Qamişlo halkı, bayramı şehitlikte karşıladı

Qamişlo halkı, bayramın ilk günü moral kaynakları şehitlerinin yanına koştu.

Müslüman aleminin kutladığı Kurban Bayramı, devrimin vücut bulduğu Rojava’da da birlik ve beraberlik içinde karşılandı. Devrimde çocuklarını ve yakınlarını kaybeden herkes, sabahın ilk ışıklarıyla Şehit Delil Saruxan Şehitliği'nin yolunu tuttu. Sadece aileler değil, mevzide omuz omuza direndikleri yoldaşları da onları bugün unutmadı. Herkesin yüzünden bir gurur, hüzün, özlem ve mutluluk yansıyor. Babalarını hiç görememiş çocuklardan tutun da, aynı cephede savaşırken yoldaşıyla beraber bir parçasını da yitirmiş olan gazilere kadar herkes birbirinden güç almak için şehitlikte buluştu.

'TOPRAKLARI UĞRUNA ŞEHİT DÜŞENLERE DİRENİŞ SÖZÜMÜZ...'

Qamişlo’da devrim boyunca büyük bedeller ödemiş ailelerle karşılaşmak mümkün. Bunlardan biri de Zevin Ferhan isimli genç bir kadın. Şehit olan kardeşi Ziyabend'i, kuzenleri Alan, Yılmaz, Xebat ve kaynı Diyar’ı bayramda görmeye geldiğini belirtiyor. Ferhan, "Bütün şehit ailelerinin bayramını kutluyorum. Topraklarımız için kanını dökmüş her şehide direniş sözümüzü yineliyoruz. Şengal üzerindeki katliam girişimlerini kınıyor, Şehit Zeki Şengali şahsında, bütün şehitleri saygıyla anıyorum” dedi.

ERDOĞAN'A: BİZİ BİTİREMEZSİN

Şehit Delil Qamişlo’nun annesi olan Şehnaz Emin Hessari, şunları söyledi:

"Şehit anneleri olarak hem mutlu, hem hüzünlüyüz. Yüreklerimiz yaralı, çocuklarımızın mezarları başındayız. Buna rağmen şehit anneleri olarak birbirimize manevi olarak destek oluyoruz. Bu kutsal topraklar için hâlâ kan vermekteyiz. Bugün düşmanımızın dört parça Kürdistan’da bizleri yok etmeye çalışmasına karşın her parçada da binlerce şehit vermişiz. Erdoğan’a özellikle söylüyorum; siz bizleri öldürdükçe biz kalanlar güçleniyoruz ve düşmana olan öfkemiz katbekat artıyor. Tarih her şeyin hesabını soracaktır ve bizler davamızdan asla vazgeçmeyeceğiz. Zeki Şengali’nin şehadetinden sonra bugün yüzlerce genç kadın ve erkek, parti saflarına katıldı, milyonlarca şehit annesi, onun ardından direniş sözü verdi. Bizler anneler olarak son damla kanımıza kadar onun intikamının peşinde olacağız. Bütün şehitlerimizin yüreğinde kalan dört parçaya bölünmüş Kürdistan’da sınırları kaldıracak, özgür yarınlara olan umutlarını asla boşa çıkarmayacağız. Ve son olarak Zeki Şengali’nin ailesine diyorum ki maneviyatınızı kaybetmeyin, direnin, bizler artık güç sahibiyiz Önder Apo’nun eğitiminden geçmişiz, asla yılmayacağız. Diyorum ki Şengal halkı Zeki Şengali’nin yerini asla boş bırakmayacak, ısrarla direnmeye devam edecektir."

Hessari, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için Kürt kadınlarının mücadeleyi büyüteceğine de dikkat çekti.

Dualar, dağıtılan şekerler ve bayramlaşmalarla bayram etkinliği son buldu.