Qamişlo halkı, Efrîn'deki işgal duvarını protesto etti

Binlerce Qamişlolu, Efrîn'de örülen işgal duvarına karşı yürüdü. Halk, "Efrîn'i özgürleştireceğiz” mesajını verdi.

Qamişlo’nun Enteriyê Mahallesi'nde bulunan Entarnasyonalist Şehitler Kavşağı'nda bir araya gelen binlerce kişi, Efrîn'de örülen işgal duvarına karşı yürüdü.

Binlerce Kürt, Arap, Süryani ve Ermeni, Çağın Direnişi'nin sembolü olan zeytin dallarıyla yürüdü. Yürüyüşün güvenliği İç Güvenlik Güçleri, Hawari ve trafik ekiplerince alındı.

Kitle "Direnişi büyüteceğiz, duvarları yıkıp Efrîn'i özgürleştireceğiz", "Katil Erdoğan", "İnsanlık nerede" ve Kürtçe, Arapça ile İngilizce "Yaşasın Efrîn direnişi" yazılı pankartlar eşliğinde yürüdü.

Yürüyüş Şehid Delîl Saroxan Şehitliği’ne ulaşıldığında mitinge dönüştü.

'TÜRK TOPRAĞI YAPILMAK İSTENİYOR'

Mitingde konuşan Kongreya Star Qamişlo Örgütü Yöneticisi Menîce Heyder, Efrîn'de işgal duvarı örülmesini kınayarak, "İşgal duvarıyla Efrîn Türk toprağı yapılmak isteniyor. İşgalcilerin kararlarına karşı uluslararası devletler ve Suriye rejimi halen sessiz. Efrîn'i özgürleştirene kadar mücadelemiz devam edecek" dedi.

'SURİYE REJİMİ GÖREVİNİ YAPMALI'

Qamişlo Doğu İlçe Meclisi Eşbaşkanı Ebdulkerîm Ebdulrehman da şöyle konuştu: "Efrîn, Suriye toprağının bir parçasıdır. Suriye rejimi görevini yerine getirmeli. Suriye rejiminin sessiz kalması Türkiye ve Rusya ile anlaştığı anlamına geliyor. Mücadele ederek Türk devletini Efrîn'den çıkaracağız."

Miting annelerin zılgıtları ve “Efrîn Ne Bi Tene Ye” sloganlarıyla sona erdi.