Qamişlo halkı işgalciye öfkeli

Qamişlo halkı, Türk devletinin Güney Kürdistan’a yönelik işgal saldırılarına ve Efrîn’deki işgali kalıcılaştırma çabalarına karşı öfkeli.

Qamişlo’da Türk devlet işgalciliği protesto edildi. Protesto yürüyüşüne katılan halk, hem Türk devletine öfkesini haykırdı hem de işgal saldırılarına sessiz kalan güçlere tepki gösterdi.

Eyleme katılanlardan ANF’ye konuşan Qamişlo Kongreya Star üyesi ve gerilla annesi olan Galya Necar, Türk Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Rojavayê Kurdistan’a yeni bir saldırı başlatamadığı için Medya Savunma Alanları’na saldırdığını söyledi. Necar, “Buradan Başûrê Kurdistan halkımıza ve tüm Kürdistan’daki halkımıza sesleniyorum artık bu saldırıları kabul etmeyip dirensinler” dedi.

Batı Bölgesi Meclis üyelerinden Abdulselam Abdo, saldırılara karşı sessiz kalan Federe Kürdistan Hükümeti ve siyasi partileri eleştirerek, şunları söyledi: “Sessiz kalanlar, bu suçun ve saldırıların ortağıdır. Bizler bu saldırıların bir sonuç alamayacağını biliyoruz. Onlar bilmelidir ki; dört parça Kürdistan ve dışarıda da halkımız ayaktadır. Halkın iradesinin, bu saldırıların da üstesinden geleceğine inanıyoruz. Onların tekniklerinden daha güçlü olan gerillamızın ve halkımızın duruşudur.”

Şemsîhan Gulo da saldırılara karşı protestoya katılan bir şehit annesi. Kongreya Star’dan da olan Şemsîhan Gulo, şöyle konuştu: “Efrîn’de hala devam eden bir direniş var ve devam edecektir. Erdoğan, kaybettiğini bildiği için her yere saldırıyor. Medya Savunma Alanları’ndaki umudumuzu hiçbir zaman bitmeyecekler. Faşizme karşı direneceğiz. Federe Kürdistan Hükümeti, kendi çıkarları için sessiz kalıyor. Kişisel ve aşiret çıkarlarına halkına bağrına hançer olmasına izin vermeyeceğiz. Buna karşı duracağız ve her türlü fedakârlığı yapmaya hazırız.”