Qamişlo’nun birçok merkezinde 15 Şubat protestosu

Qamişlo’nun birçok merkezinde bir araya gelen halk, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik 15 Şubat Komplosu’nu protesto ederek, fiziki özgürlüğü sağlanana kadar mücadeleyi büyüteceklerini vurguladı.

Qamişlo kenti ve kantona bağlı Til Birak, Tirbespiyê, Çilaxa ve Dêrik ilçelerinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik 15 Şubat Uluslararası Komplosu’nun 24. yıl dönümü dolayısıyla eylemler gerçekleştirildi.

Cizre Bölgesi Spor ve Gençlik Komitesi, “Güneşimizi karartamazsınız” şiarıyla Qamişlo kent merkezinde bulunan Mihemed Şêxo Kültür ve Sanat Merkezi önünde bir eylem gerçekleştirdi.

Yüzlerce kişinin katılımıyla gerçekleştirilen yürüyüşte konuşan Cizre Bölgesi PYD Meclisi Yönetim Üyesi Zeyneb Murad, Abdullah Öcalan’ın dünyaya demokratik projeyi sunduğu için emperyalist devletlerin bir komplo gerçekleştirerek onu halktan uzaklaştırmak istediğini belirtti. Zeyneb Murad, İmralı tecridi ve işkence sistemine karşı Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünü sağlamak için başkaldırıp mücadeleyi büyütmeleri gerektiğini kaydetti.

Uluslararası Komplo’ya ilişkin sinevizyon gösteriminin yapıldığı eylemde Abdullah Öcalan’ın resimleri ve kitapları dağıtıldı.

Uluslararası Komplo, Til Birak’ta yürüyüş, Tirbespiyê’de toplantı, Çilaxa’da seminer, Dêrik’te ise yapılan açıklamayla protesto edildi. Yapılan açıklamalarda, Uluslararası Komplo’nun halkların birliği ve mücadelesiyle komplonun boşa çıkarıldığı vurgulanırken, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanması için mücadelenin büyütülmesi çağrısında bulunuldu.