QSD: 24 saatte 8 DAİŞ'li öldürüldü, 24 üs imha edildi

QSD Basın İrtibat Merkezi, Cizre Fırtınası Hamlesi’nde 8 DAİŞ'li teröristin daha öldürüldüğünü, 24 üs'ün de imha edildiğini duyurdu.

QSD Basın İrtibat Merkezi, Cizre Fırtınası Hamlesi’nin son 24 saatlik bilançosuna ilişkin yazılı açıklama yaptı.

BAXOZ VE HECİN CEPHELERİNDE NELER YAŞANDI?

Açıklamada şu bilgilere yer verildi:

Baxoz Cephesi: QSD savaşçıları teröristlerin noktalarına ve üslerine yönelmiş, yaşanan çatışmalarda çok sayıda çete öldürülmüş ve yaralanmıştır. Çok sayıda silah ve cephane savaşçılarımızın eline geçmiş, bomba yüklü bir araç imha edilmiştir. Ayrıca teröristler savaşçılarımızın noktalarına havan atışları yapmış, bu saldırıda savaşçılarımız herhangi bir zarara uğramamıştır.

Top atışları akşam saatlerine kadar devam etmiş, teröristler savaşçılarımıza saldırı girişiminde bulunmuştur. Bu girişim savaşçılarımız tarafından boşa çıkarılmıştır.

Baxoz cephesinde zaman zaman çatımalar yaşanmaktadır. Top atışları da hala devam etmektedir.

Uluslararası Koalisyon uçakları, teröristlerin birçok nokta ve üssünü bombalamış ve çok sayıda çete öldürülmüş, ancak sayıları netleştirilememiştir.

Ayrıca özel birimlerimiz terör örgütü tarafından döşenen çok sayıda mayını etkisiz hale getirmiştir.

Hecin cephesi: Savaşçılarımız ve terör örgütü çeteleri arasında çatışma yaşanmıştır. Teröristler farklı tip silahlar kullanmıştır. Savaşçılarımız alanda ilerleyişini sürdürmüş ve terör örgütü tarafından döşenmiş çok sayıda mayını etkisiz hale getirmiştir, birçok üslerini de imha etmiştir. İçinde intihar yeleğinin de bulunduğu çetelere ait çok sayıda silah ve cephane ele geçirilmiştir. Ayrıca Koalisyon uçakları teröristlerin üslerini bombalamıştır.

Cephede ara ara yaşanan çatışmalar hala sürmektedir."

'8 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ'

QSD, bilançoyu da şöyle duyurdu:

-8 terörist öldürülmüştür. 24 üs imha edilmiş ve çetelerin askeri yol güzergahı olan 3 yol kesilmiştir. 3 havan kaidesi, bir dozer ve bir araba imha edilmiştir.

-18 havan kaidesi, bir bombalı araç, imha edilmiş, bir intihar yeleği savaşçıların eline geçmiş ve çok sayıda mayın etkisiz hale getirilmiştir.

-Uluslararası Koalisyon uçakları 35 hava saldırısı gerçekleştirmiştir.