QSD: Avrin hastanesinin bombalanması belgelendi

Türk basınının Efrîn’deki Avrin Hastanesinin Türk savaş uçakları ile bombalanmasını gizlemesine ilişkin açıklama yapan QSD, “Bombardımanın görüntü ve fotolar ile belgelendi” dedi.

Yazılı bir açıklama yapan QSD (Demokratik Suriye Güçleri) Basın Merkezi, işgalci Türk devletinin Avrîn Hastanesi’nin bombalamasının Türk medyası tarafından gizlendiğini belirtti.

İşgalci Türk devletinin Efrîn halkına yönelik gerçekleştirdiği katliamların Türk medyası tarafından gizlenmek istendiğini kaydeden QSD Basın Merkezi, “Türk basın kurumları da bu amaç doğrultusunda gerçeklikle hiçbir alakası olmayan iddialar yayımlamaktadır.

Avrîn Hastanesi 16 Mart 2018 tarihinde işgalci Türk devletine ait savaş uçakları ile bombalandı. Bombardımanda onlarca sivil şehit oldu ve yaralandı. Bombardımanda ayrıca binlerce sivilin tedavi gördüğü hastanede büyük hasar oluştu.

Türk devletinin resmi haber ajansı olan Anadolu Ajansı, bombardımanın ardından bir görüntü yayımladı. Görüntülerde hastaneye yakın olan bir binanın görüntülendiği görülüyor. Türk devleti yayımlattığı bu binanın görüntüsü ile hastanenin savaş uçaklar ile bombalandığını gizlemek istemektedir.

Avrîn Hastanesi’nin Türk savaş uçakları ile bombalandığını, Türk devletinin yayımladığı görüntülerdeki binanın ise hastane binası olmadığını kamuoyuna belirtiyoruz.

Hastanenin bombalanması görüntü ve fotoğraflarla belgelenmiştir” dedi.

Belgelere bu linkten ulaşılabilir.

http://sdf-press.com/2018/03/مشاهد-تؤكد-تعرض-مشفى-آفرين-للقصف-الترك/