QSD: Bir haftada 12 köy ve 15 mezra özgürleştirildi

QSD, Cizre Fırtınası Hamlesi’nin ilk haftasında Hesekê’nin güneyinde 12 köy ve 15 mezranın DAİŞ çetelerinden temizlendiğini açıkladı.

Demokratik Suriye Güçleri (QSD) Basın Merkezi, Hesekê’nin güneyinde DAİŞ çetelerine karşı yaptığı Cizre Fırtınası Hamlesi’nin ilk haftasının bilançosunu açıkladı.

QSD savaşçılarının doğu kolundan 9, batı kolundan ise 13 kilometre ilerleyerek DAİŞ çetelerine ağır darbeler vurulduğu belirtilen açıklamada şunlara yer verildi:

“Güçlerimiz Hesekê’nin Dişişa beldesini özgürleştirmek için başlattığı hamlenin ilk haftasını geride bıraktı. Güçlerimiz Eylem Odası’nın yaptığı planlama doğrultusunda hamlenin doğu ve batı kollarından ilerleyişini sürdürüyor. Güçlerimiz doğu kolundan 9, batı kolundan ise 13 kilometre ilerleyerek bölgedeki DAIŞ çetelerine ağır darbeler vurmuştur.

Bölgede yürütülen operasyonlar kapsamında El-Hemîdiye, Sefiyan, El-Mezar, El-Xibêre, El-Hecle, Şemas, Husên El-Hecle, El-Hese, El-Odat, Kilêb, Murcan ve Em Mehfûra köyleri ile bu bölgedeki birçok mezrayı DAIŞ çetelerinden özgürleştirdi. Adı geçen köylerde mahsur kalan yüzlerce sivil savaş alanından çıkarılarak, güvenli bölgelere götürüldü. Özgürleştirilen köyler mayın ve bomba yüklü araçlarla tuzaklandığı için uzman ekiplerimiz tarafından köylerde temizleme çalışmaları başlatıldı. Ayrıca adı geçen köylerde DAIŞ çetelerine ait 5 tünel bulunarak kullanılamaz hale getirildi.

Hamlenin son 4 gününde DAIŞ çeteleri ile şiddetli çatışmalar yaşanmıştır. Çetelerin ağır silah kullandığı çatışmalarda patlatmak istediği 2 bomba yüklü araç hedeflerine ulaşamadan güçlerimiz tarafından imha edildi. Güçlerimiz ayrıca çetelerin kullandığı bomba yüklü 2 motosikleti imha etti. Uluslararası DAIŞ Karşıtı Koalisyon çetelerin hareketliliğini yakından takip ederek, noktalarını imha etti.

Son 4 günde yaşanan şiddetli çatışmalarda birçok çete öldürülürken, kimi çeteler de sağ yakalandı. Operasyonlarda ayrıca çok sayıda cephane ele geçirildi.”