QSD: Cizre Fırtınası Hamlesi durduruldu!

Fırat’ın doğusunda DAİŞ çetelerine karşı sürdürülen Cizre Fırtınası Hamlesi’nin Türk devletinin Efrîn’e yönelik işgal saldırıları nedeniyle geçici süreliğine durdurulduğu açıklandı.

Cizre Fırtınası Hamlesi Sözcüsü Lîlwa Ebdullah, Fırat’ın doğusunda Dêra Zor kırsalında 9 Eylül’de QSD savaşçıları öncülüğünde DAIŞ çetelerine karşı başlatılan hamlenin durdurulmasına ilişkin ANHA’ya konuştu. Lîlwa, hamlenin işgalci Türk devletinin Efrîn’e yönelik barbarca saldırıları nedeniyle geçici bir süreliğine durdurulduğunu belirtti.

Bölgenin en ön mevzilerinde DAİŞ çeteleri ve QSD savaşçıları arasındaki çatışmaların durma noktasına geldiğini belirten Lîlwa, “DAIŞ ile mücadelenin aksamaya başlamasının tek nedeni işgalci Türk devletinin Efrîn’e yönelik saldırılarıdır. Fırat’ın doğusundaki güçlerimizin Çağın Direnişi’ne katılmak için bölgeden çekilmesi buradaki operasyonların durmasındaki ana etken oldu. Bu bölgedeki çeteler halen Fırat’ın doğusundaki küçük bir alanda çemberde tutuluyor. Çeteler ara ara QSD güçlerinin noktalarına saldırılar gerçekleştiriyor. Buradaki güçlerimiz çetelerin saldırılarına cevap veriyor” açıklamalarında bulundu.

Türk devletinin Efrîn’e yönelik saldırıları ile DAİŞ çetelerine hizmet ettiğini belirten Lîlwa Ebdullah, “Türk devleti zaten bu saldırıları ile DAİŞ’in Suriye’deki ömrünü uzatmak istiyor. Bu fırsattan yararlanan DAIŞ çeteleri noktalarımıza saldırmaya başladı. Güçlerimiz de sivilleri güvenliği için üzerlerine düşen görevi yerine getiriyor” dedi.

QSD’nin Umer petrol yatağını rejim güçleri ve Rusya’ya teslim ettiğine ilişkin iddialara ilişkin ise Lilwa Ebdullah “Şehitlerimizin direniş ve fedakarlığı sayesinde kurtarılan alanları asla terk etmeyecek ve kimseye bırakmayacağız” şeklinde konuştu.