QSD’den Dêrazor’da operasyon: 2 çetebaşı öldürüldü

QSD, Dêrazor’da DAİŞ hücrelerine dönük düzenlediği operasyonda 2 çetebaşının öldürüldüğünü açıkladı.

Demokratik Suriye Güçleri (QSD) Basın İrtibat Merkezi, DAİŞ çetelerine karşı 2 güvenlik operasyonunun düzenlendiğini duyurdu.

Açıklamada şöyle denildi:

"Güçlerimiz, DAİŞ terör örgütü hücrelerine dönük baskın çerçevesinde dün (16 Şubat) Dêrazor'un doğusunda örgüt hücrelerine karşı 2 güvenlik operasyonu gerçekleştirdi.

Anti Terör Birimi (YAT), Uluslararası Koalisyon güçlerinin de desteğiyle gerçekleştirdiği ilk operasyon Dêrazor'un Sehbe ilçesinde Muhenned El Sari El Fedxem isimli çetebaşına yönelik yapıldı.

DAİŞ’in en tehlikeli isimlerinden biri olan bu çetebaşı güçlerimize dönük birçok suikast düzenledi. Bölge kuşatma altına alındıktan sonra YAT teslim olma çağrısı yaptı. Çağrıya saldırıyla yanıt verilmesi üzerine çıkan çatışmada çetebaşı öldürüldü.

İkinci operasyon ise Dêrazor'un doğusundaki Hacin köyüne düzenlendi. DAİŞ çetebaşlarından Hemze El Humsi isimli teröristi yakalamak için Uluslararası Koalisyon güçleriyle birlikte bölgeye indirme yapıldı. Bölge kuşatmaya alındıktan sonra teslim olma çağrısı yapıldı fakat çete kendini patlattı. Bunun sonucunda çetebaşı ölürken Uluslararası Koalisyon’un 4 askeri de yaralandı.

Operasyonlarda kalaşnikof, 3 şarjör, fişeklik ve telefon gibi askeri teçhizatlara ve aletlere el konuldu.”