QSD: Efrîn’de 24 saatte 125 asker ve çete öldürüldü

QSD Basın Merkezi Efrîn’de son 24 saatte yaşanan çatışmalarda en az 125 Türk askeri ve çetenin öldürüldüğünü açıkladı.

Demokratik Suriye Güçleri (QSD) Basın Merkezi işgalci Türk devleti ve bağlı terör gruplarının Efrîn’e yönelik işgal girişimi karşısında sergilenen Çağın Direnişi’nin son 24 saatlik savaş bilançosunu açıkladı. Türk devleti ve bağlı terör gruplarının Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin aldığı ateşkes kararına rağmen Efrîn’e yönelik barbarca saldırılarını sürdürdüğünün belirtildiği açıklamada, QSD güçlerinin katliam tehditleri karşısı halkları korumak için öz savunma direnişinde bulunmak zorunda kaldığı vurgulandı. Bilanço açıklaması şu şekilde:

“EFRÎN KENT MERKEZİ

İşgalci Türk devleti ve terör grupları dünden bu yana kent merkezi ve çevresine ağır silahlarla saldırılar gerçekleştirmektedir.

CİNDİRÊSÊ

Şadira ve Îska köyleri dünden bu yana Türk devletine ait savaş uçakları ile bombalanmaktadır.

BİLBİLÊ

Kotana köyü yakınlarında güçlerimiz ve işgalci Türk devleti ile bağlı terör grupları arasında şiddetli çatışmalar yaşanmaktadır. İşgalci ordu savaş uçakları ve top atışları ile köyleri barbarca bombalamaktadır.

Güçlerimiz bu bölgede işgalci orduya ait bir aracı hedef almıştır. Hedef alınan aracın güçlerimize ait noktalara yönelik saldırıda kullanılmak üzere bomba yüklü olduğu ve saldırıya hazır olduğu anlaşılması üzerine anında hedef alınmış ve aracın patlaması üzerine etrafında bulunan en az 60 çete öldürülmüştür.

Qizilbaş Qaşa ve Derwêş köyleri civarında yaşanan çatışmalar tüm şiddetiyle devam etmektedir. Güçlerimiz yaşanan şiddetli çatışmalarda şu ana kadar en az 30 çetenin öldürüldüğünü tespit etmiştir. İşgalci ordu ellerindeki ağır silahlar ve savaş uçakları ile bu bölgeye yönelik saldırıları sürdürmektedir.

ŞERAWA

Basilê köyü civarında çatışmalar tüm şiddetiyle devam etmektedir. Yaşanan çatışmalarda şu ana kadar 14 Türk devleti çetesinin öldürüldüğü tespit edilmiştir. Köye yönelik bombardıman devam etmektedir.

Vîlat El-Qadî köyünde güçlerimiz ile işgalci ordu ve çeteleri arasındaki çatışmalar tüm şiddetiyle devam etmektedir. Yaşanan çatışmalarda 15 Türk devleti çetesi öldürülmüştür. Bölgedeki yoğun çatışmalar devam ediyor.

ŞERA

Meydankê barajı civarında bir grup çetenin ilerlemek istediği görülmüştü. Güçlerimiz çetelerin bu girişimini direnişle boşa çıkarmış ve 6 çeteyi öldürmüştür.

RACO

Raco bölgesi işgalci Türk devletinin savaş uçakları ile aralıksız bir şekilde bombalanmaktadır.”