QSD: En az 9 DAIŞ çetesi öldürüldü

DAİŞ çetelerini Fırat’ın doğusundan temizlemek amacıyla sürdürülen Cizre Fırtınası Hamlesi’nin “Terörü bitirme aşaması” sürüyor. Bölgede son 24 saatte yaşanan çatışmalarda en az 9 çete üyesi öldürüldü.

Demokratik Suriye Güçleri (QSD) Basın Merkezi, Cizre Fırtınası Hamlesi’nin Fırat Nehri doğusundaki DAIŞ çetelerini son işgal alanlarına yönelik sürdürülen Terörü Sona Erdirme aşamasının son 24 saatlik bilançosunu açıkladı.

Bilanço şöyle:

Baxoz Cephesi: Bu cephede güçlerimiz ile DAIŞ çeteleri arasında şiddetli çatışmalar yaşandı. Çeteler çatışmalarda ağır silah ve havan topları kullandı. Buradaki çatışmalarda çok sayıda cephanelik ele geçirilirken, ç0k sayıda çete de öldürüldü.

DAIŞ çeteleri, Sûsê köyü güneyinde bulunan güçlerimize ait noktalara sabah saatlerinde saldırıda bulundu. Savaşçılarımızın saldırıya anında karşılık vermesi üzerine bölgede şiddetli çatışmalar yaşandı. Çatışmalarda çok sayıda çete öldürülürken, çetelere ait araçlar da imha edildi. Çetelerin bölgede döşediği çok sayıda mayın güçlerimiz tarafından imha edildi.

Savaşçılarımız, çetelerin havan topu saldırısında bulunduğu noktaları da hedef almış ve burada da birçok çete öldürülmüştür. Bölgedeki mayınlar ve şiddetli çatışmalar nedeniyle öldürülen çete sayısı netleştirilememiştir.

Öte yandan Uluslararası Koalisyon güçleri de bölgedeki çete barınaklarını hedef alarak, çetelere aile 3 barınağı imha etti.

Hecîn Cephesi: Bu cephede de savaşçılarımız ve DAIŞ çeteleri arasında şiddetli çatışmalar yaşandı. Bölgedeki çatışmalarda birçok çete öldürülürken, çetelere ait kimi yerleşkeler de imha edildi. Savaşçılarımız, ayrıca çetelerin bölgede döşediği birçok mayını da etkisiz hale getirdi.

Sonuç

*En az 9 çete öldürüldü

*Uluslararası Koalisyona ait savaş uçakları 4 farklı bölgeyi hedef aldı.

*Çetelere ait 3 nokta ve bir motosiklet imha edildi. Havan topu atışında kullanılan bir silah ele geçirildi.”