QSD: Güçlerimiz birçok noktada ilerledi

QSD Basın Merkezi, QSD savaşçılarının son 24 saatte birçok bölgede ilerleme kaydettiğini ve Sûsê beldesinin yarısını çetelerden kurtardığını açıkladı.

Cizre Fırtınası Hamlesi’nin “Terörü Sona Erdirme” aşamasına ilişkin yazılı bir açıklama yapan QSD Basın Merkezi, “Güçlerimiz 3 ayrı koldan ilerleme kaydetmiş ve 46 yeni noktada üslenmiştir” dedi.

QSD Basın Merkezi açıklaması şöyle:

Baxoz Cephesi: DAİŞ’li teröristlerin savaşçılarımıza ait noktalara saldırı girişiminde bulunması üzerine şiddetli çatışmalar yaşanmış, güçlerimiz teröristlere ait üsleri hedef almıştır. BKC tipi tüfek ve RPG tipi roketatarların kullanıldığı çatışmanın ardında bölgede şu an sessizlik hakimdir.

Güçlerimiz 3 ayrı koldan ilerleme kaydetmiş ve 46 yeni noktada üslenmiştir. Birinci kol 3 km, ikinci kol 2 km ve üçüncü kol 2 km’lik ilerleme kaydetmiştir.

Teröristler savaşçılarımızın ilerleyişini engelleme çabasında olsa da güçlerimiz ilerleyişini sürdürmüş ve çetelere ait bir tüneli imha etmiştir.

Koalisyon güçlerine ait savaş uçakları, teröristlere ait üsleri hedef almış ve 4 terörist öldürülmüştür.

Güçlerimiz Sûsê cephesinde ilerleme kaydetmiş ve 17 yeni noktada üslenmiştir. Teröristlerin bomba yüklü araçlarla gerçekleştirdiği saldırı girişiminde 2 savaşçımız şehit düşmüş, 3 savaşçımız da yaralanmıştır. Bunun üzerine güçlerimiz bölgeye ulaşan tüm yolları kesmiştir.

Güçlerimizin belde merkezinde bulunan teröristlere ait noktalara düzenlediği eylemde yoğun çatışmalar yaşanmıştır.

Sabah saatlerinde başlayan çatışmalar devam etmekle birlikte güçlerimiz ilerleyişini sürdürmüş ve çetelere ağır darbeler vurmuştur. Güçlerimiz Sûsê beldesinin yarısını teröristlerden kurtarmıştır.

Mozan (Sefatina) köyünde keskin nişancı güçlerimiz, bomba yüklü bir araçla saldırı girişiminde bulunan çeteye yönelik müdahalede bulunmuş, müdahale sonrası çete öldürülmüş ve bomba yüklü araca da el konulmuştur.

Hecîn Cephesi: Bölgede oluşan yıldırım olayından dolayı çetelerin, güçlerimize ait noktalar çevresine daha önce yerleştirmiş olduğu 3 adet mayın infilak etmiş, patlamada herhangi bir zarar görülmemiştir.

Behra Cephesi: DAİŞ’li teröristler ısı duyarlı füze kullanarak doçka monteli bir aracımızı hedef almış. Saldırıda araç hasar alırken güçlerimiz herhangi bir yara almamıştır. Sonrasında teröristler noktalarımıza top atışları düzenlemiştir.

Bu cephede teröristlerin hareketliliği tespit edilmiş ve güçlerimiz tarafından hedef alınmıştır. Koalisyon güçlerine ait savaş uçakları da teröristlerin 2 üssünü vurmuştur.

Güçlerimize bağlı özel birlikler kurtarılan köylerde güvenliği sağlamak ve DAİŞ’li teröristlerin mayınlarında temizlemek amaçlı Behra beldesi yakınlarında, Ebu Hemam köyü karşısında bulunan Cirdî köyü çevresinde çok sayıda mayın ve patlayıcıyı etkisiz hale getirmiştir.

Etkisiz hale getirilen çok sayıda çeşitli patlayıcının, bölgede oluşan toz fırtınası sürecinde sivillerin kullandığı başlıca yerlere yerleştirildiği ve sivillere yönelik katliam amacıyla döşendiği tespit edilmiştir.

Bilanço:

- Koalisyon uçakları teröristlerin 7 noktasını vurmuştur.

-Güçlerimiz 63 noktada üslenmiştir.

-14 terörist öldürülmüştür.

-Teröristlere ait 3 bina, bir tünel ve bir buldozer imha edilmiştir.

-2 savaşçımız şehit düşmüş, 3 savaşçımız da yaralanmıştır.”