QSD: Hücrelere yönelik operasyonda 42 DAİŞ’li yakalandı

DAİŞ çetelerinin hücrelerine yönelik düzenlenen operasyonlarda 42 çete üyesi yakalandı.

QSD komutanları Dijwar Heleb ve Aryan Qamişlo, Şedade, Derazor’un Şihel beldesi ve Hesekê Kantonu’nun Hol ilçesinde DAİŞ hücrelerine yönelik düzenlenen operasyonlara ilişkin basın toplantısı düzenledi.

QSD komutanlarından Dijwar Helep, "Demokratik Suriye Güçleri, 15 Mayıs günü DAİŞ’in gizli hücrelerine yönelik hamle başlattığımızı ilan ettik. Hamle kapsamında 180 km uzunluk ve 80 km genişliğinde bir alanı temizledik.

Hamleye yaklaşık 5 bin QSD savaşçısı katıldı. QSD olarak bu hamle ile amacımız bölge halklarının bir an önce kendi topraklarına dönebilmesi ve güvenli bir şekilde yaşayabilmesidir. Yaklaşık 42 DAİŞ çetesi ele geçmiştir.

Buradan bir kez daha belirtiyoruz ki; DAİŞ’in bulunduğu ve bugüne kadar operasyon yapılmamış her hücresine girecek bu noktada da operasyonlarımızı sürdüreceğiz.

Hamlemizin amacı, yıllarca QSD’ye karşı savaşan ve şimdi de gizli bir şekilde faaliyet gösteren DAİŞ çetelerinin hücrelerini yok etmektir.

Hamle kapsamında yürüttüğümüz operasyonlarda 42 DAİŞ üyesi yakalanmış, belli bir miktar silah ve cephaneye el konulmuştur. El konulan silahların arasında 33 adet keskin nişancı tüfeği ile birçok silah türü bulunuyor. Bu silahların çoğuna Deşişe bölgesinde el konulmuştur.

Hücre yapılarına karşı operasyonlarımız kararlık ve tüm gücümüzle devam edecektir.”

YPJ Komutanlarından Aryan Qamişlo ise, Dêrazor’dan çıkan birçok insanın askeri ve siyasi amaçlı zorla kullanıldığını söyledi. Bu oyunların siviller aracılığıyla yapıldığını vurgulayan Qamişlo, Dêrazor’un önemli bir coğrafya olduğunu da belirtti. Bu sebeple herkesin bölgeye hakim olmaya alıştığını da dile getirdi.