QSD Qereçox şehitlerini andı: İşgal altındaki topraklar özgürleşecek

Suriye Demokratik Güçleri (QSD), altı yıl önce Dêrik’in Qereçox dağında işgalci Türk devletinin hava saldırılarında şehit düşen savaşçıları andı.

İşgalci Türk devletinin 25 Nisan 2017’de Derik ilçesine bağlı Qereçox dağına onlarca savaş uçağı ile düzenlediği saldırıda 20 YPG ve YPJ’li komutan ve savaşçı şehit düşmüştü.

QSD, bu katliamın 6’ncı yıldönümünde şu açıklamada bulundu:

“Bugün halkımızın ve ülkemizin hayrını istemeyen düşmanlara karşı büyük bir irade ve direniş gösteren büyük komutanları şehit verdiğimiz gündür. Aynı zamanda Kuzey ve Doğu Suriye halkımızın Türkiye terörüne karşı ayaklanan ve on binlerce insanı Qerecox dağına yönlendiren ve şehitlere olan sarsılmaz bağlılıklarını yeniden teyit eden onurlu yurtsever ve ahlaki duruşunu hatırlıyor ve selamlıyoruz. Bu yurtsever duruş, halkı korumak uğruna canlarını feda eden savaşçılarımızdan kalan temel değerlerden biri oldu.

Türk devletinin Qereçoxa yönelik saldırısı ayrıca belge ve videolarla açığa çıkan DAİŞ çeteleriyle ortaklığının amacı Kuzey ve Doğu Suriye’de oluşturulan güvenli bölgelerin sonlandırılması ve terörle mücadelenin önüne geçmek olduğunu kanıtlamaktadır. Güçlerimizin DAİŞ’in başkent olarak kullandıkları Reqa kentinin ve halkının özgürleştirilmesi için başlatmış olduğu çok önemli operasyonun bir aşamasında saldırmasının tek nedeni DAİŞ çetelerine zaman kazandırmak ve dağılmış olan güçlerini tekrardan toplamaktır. Aynı zamanda bu saldırı bitmek üzere olan çetelerin sonunun getirilmesini önlemektir.

Qereçox'a yapılan saldırı, yaklaşık bir asır önce Türkiye tarafından 1 milyon 500 binden fazla Ermeni'nin katledilmesinin yıl dönümü ile aynı zamana denk geldi. İşgalci devletin yerel halkın yok edilmesi üzerine kurulu acımasız tarihi bunu şüphesiz kanıtlıyor.

Türk devletinin bölgeye yönelik saldırıları sürüyor. DAİŞ çetelerinin tekrardan toparlanmasının önünü açmak onların örgütlemesinin alt yapısını oluşturacak güvenli bölgeler inşa etmek istemektedir. Türkiye güvenlik gerekçelerini bahanene ederek DAİŞ ile birlikte milyonlarca Kuzey ve Doğu Suriye halkının güvenliğini ve huzurunu bozan saldırılar gerçekleştirmektedir. Ortaklarımız ile birlikte terörist yapıların bitirilmesine yönelik açıklamalar yaptığımız bir süreçte Türk devleti kendine bağlı bütün hücreleri devreye sokarak daha önceden DAİŞ çetelerinden kurtarılmış bölgelerde halkın güvenliğini ve yaşam hakkını tehlikeye atarak bu güvenli bölgeleri yıkmak istemektedir.

Güçlerimiz sorumluluk bilinci ile direnişlerini sürdürmekte ve halkımız ve bölgemizin huzur ve güvenli geleceği için bu uğurda en değerli savaşçılarını feda etmektedir. Şehitlerimizin yaratmış olduğu bu kutsal mücadeleden asla dönmeyiz. Şehitlere olan bağlılığımız ile dönemin ruhuna uygun zengin taktikler ile işgalci Türk devletini yenilgiye uğratarak işgal edilmiş topraklarımızı özgürleştirmeye devam edeceğiz.”