QSD savaşçısı Hisên Kerema’da son yolculuğuna uğurlandı

Cizre Fırtınası Hamlesi’nin “Terörü Sona Erdirme” aşamasında şehit düşen QSD savaşçısı Hemze (Hatim El-Hisên) Şehit Sêvdar Şehitliği’nde düzenlenen kitlesel bir törenle sonsuzluğa uğurlandı.

Cizre Fırtınası Hamlesi’nin “Terörü Sona Erdirme” aşamasında şehit düşen QSD savaşçısı Hemze’yi (Hatim El-Hisên) yüzlerce kişi son yolculuğuna uğurladı.

Şehit aileleri Meclisi’nden şehit cenazesini alan kitle onlarca araçtan oluşan bir konvoyla Cidêda Köyü’ndeki Şehit Sêvdar Şehitliği’ne doğru yola çıktı. Cenaze töreni QSD savaşçıları ile Öz savunma Güçleri’nin düzenlediği askeri törenle başladı.

Törende bir konuşma yapan Şehit Aileleri Meclisi Üyesi Ehmed El-Suhêl şehit ailelerine başsağlığı diledi. El-Suhêl, “Şehitler halkın özgür ve onurlu bir yaşam sürdürmesi için canlarını düşmana karşı canlı kalkan yapanlardır” dedi.

QSD Komutanlarından Faysal Eziz ile Öz Savunma Güçleri Komutanlarından Zagros ise, tüm bölgenin terörden özgürleşinceye kadar şehitlerin yolunun takipçisi olma sözünü yineledi.

Konuşmaların ardından şehidin şahadet belgesi okunarak ailesine verildi. Şehit cenazesi törenin sonunda annelerin zılgıtları ile sloganları eşliğinde son yolculuğuna uğurlandı.