QSD savaşçısı Mihemed Hemawî toprağa verildi

QSD savaşçısı Mihemed Mahir Hemawî Şehit Dijwar Şehitliği’nde yapılan törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Hesekê’de yüzlerce kişi, 4 Mart’ta görevi başında şehit düşen QSD savaşçısı Mihemed Mahir Hemawî’yi (Cûdî Welat) son yolculuğuna uğurlamak için Dawûdiyê köyündeki Şehit Dijwar Şehitliği’nnde bir ara geldi.

Törende konuşan Hesekê Şehit Aileleri Meclisi Eşbaşkanı Beraa Salih,  “Humuslu olan Şehit Mihemed Mahir ülkesi için canını feda etti. Ülkesinin güvenliğini sağlamadaki gücünü ve cesaretini ispat etti” dedi.

Beraa Salih, Kuzey ve Doğu Suriye halkının şehitlerin yolundan yürüyeceğini, kazanımlarını bırakmayacağını ve zafere ulaşıncaya kadar mücadelesini sürdüreceğini sözlerine ekledi.

Cizre Bölgesi Askeri Meclisi komutanlarından Hemîd Hesen ise şehitlerin bölgenin birliğini sağlamadaki rolüne dikkat çekerek “Şehitlerin kahramanlıkları önünde saygıyla eğiliyoruz. Şehitler sayesinde halkların birliği kuruldu” diye belirtti.

Özgürlük ve onurlu yaşamının bedelinin ağır olduğunu belirten Hesen, “Düşman ne kadar vahşi saldırılarına devam etse de boyun eğmeyeceğiz. Hiç kimse irademizi kıramaz” dedi.

Şehit Aileleri Meclisi Rojda Ehmed ise şehidin şehadet belgesini okuyarak ailesine teslim etti.

Şehit Mihemed Mahîr’in cenazesi slogan ve zılgıtlarla defnedildi.