QSD savaşçısı Qamişlo’nun taziye çadırına kitlesel ziyaret

Amûdê halkı, QSD savaşçısı Qehreman Qamişlo için kurulan taziye çadırını ziyaret etti.

Hesekê’de 4 Mart’ta gördüğü askeri eğitim sırasında kaza sonucu şehit düşen QSD savaşçısı Îmad Îbrahîm (Qehreman Qamişlo), dün Qamişlo’da görkemli bir törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Amûdê’de yüzlerce kişi, Şehit Aileleri Meclisi, Kongra Star ve PYD üyeleri, Şehit Qehreman’ın ailesine başsağlığı dilemek için Pêtinê köyünde kurulan taziye çadırına akın etti.

Taziye çadırında kısa bir konuşma yapan Amûdê Şehit Aileleri Meclisi üyesi Ebdulbaqî Elî Dawûd, şehidin ailesine başsağlığı dileyerek, Kurdistan Özgürlük Hareketi’nin öncülülerinden Mazlum Doğan’ın “Yaşamak direnmektir” sözünü hatırlattı.

Elî Dawûd, şehitlerin, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fikir ve felsefesine göre özgür ve eşit bir yaşam için canını feda ettiğini kaydetti.

'DİRENİŞ ÇİZGİSİNİ BÜYÜTECEĞİZ'

Amûdê Askeri Meclisi komutanlarından Berxwedan Amûdê ise tüm özgürlük şehitlerini anarak, “Yoldaşımız Qehreman, DAİŞ çetelerine karşı yiğitlikle savaştı ve çok sayıda özgürlük hamlesine katıldı. Sonuna kadar Şehit Qehreman’ın yolundan yürüyecek ve silahını yerde bırakmayacağız” dedi.

Şehidin ailesine başsağlığı dileyen Demokratik Birlik Partisi (PYD) adın söz alan Adil Mele Emîn ise şöyle dedi: "Mart, direnişin ve mücadelenin ayıdır, Mazlum Doğan’ın ayıdır. Şehitlerin mücadelesine layık olmak için onların izinden direniş çizgisini büyüteceğiz.”

Şehit Qehreman’ın kuzeni Hejar Seed Îbrahîm de yoldaşının silahını yerde bırakmayacağını söyledi.

Taziye ziyareti zılgıt ve sloganlar eşliğinde sona erdi.