QSD savaşçısı Yasir Hisên son yolculuğuna uğurlandı

QSD savaşçısı şehit Yasir Hisên, Şedadê Şehitliği'nde düzenlenen bir tören ile son yolculuğuna uğurlandı.

Hesekê kentindeki Şehit Aileleri Meclisi önünde toplanan kitle, QSD savaşçısı şehit Yasir Hisên (Xalid) cenazesini aldıktan sonra Şedadê Şehitliği'ne doğru araç konvoyu ile yola çıktı.

Şehitlikte ise QSD savaşçılar cenazesi askeri bir tören ile karşıladı. Törenin ardından konuşma yapan QSD komutanlarından Ehmed El Cedûa, şehidin ailesine başsağlığı dileklerinde bulundu.

Şehitlerin mücadeleleri sayesinde Derazor'un DAİŞ çetelerinden özgürleştiğini ve devrim kazanımlarının korunduğunu belirten Ehmed El Cedûa, Kuzey ve Doğu Suriye'yi çetelerden arındırmak için canlarını feda eden şehit Yasir ve tüm mücadele şehitlerinin izinde yürüyecekleri sözünü yineledi.

Şedadê Şehit Aileleri Meclisi Üyesi Nacî Nicûm ise yaptığı konuşmada, şehitler sayesinde çetelerin elinden kurtulduklarını belirterek, kazanımların korunması için sorumluluklarını yerine getireceklerini söyledi.

Konuşmaların ardından Şehit Aileleri Meclisi Üyesi Zehra Ehmed tarafından şehit Nasir’in şehadet belgesi okundu ve ailesine teslim edildi. Şehidin naaşı sloganlar eşliğinde toprağa verildi.