QSD şehitleri Kobanê’de uğurlandı

Türk devletinin SİHA saldırısında Eyn Îsa’da katlettiği QSD savaşçıları Îbrahîm El Berho ile Hecî Mihemed, Kobanê’de düzenlenen törenle defnedildi. Ayrıca HPG’li Serhed Agirî için gıyabi cenaze töreni yapıldı.

Cuma günü işgalci Türk devletine ait bir SİHA’nın Eyn Îsa ilçesine yönelik saldırısında şehit düşen Şehit Îbrahîm El Berho (Gîvara) ve Şehit Hecî Mihemed’in (Çiya Kobanê), Kobanê’de düzenlenen kitlesel törenle son yolculuklarına uğurlandı. 16 Temmuz’da Metîna bölgesinde şehit düşen Tahir Cuma Salih (Serhed Agirî) için de gıyabi cenaze töreni düzenlendi.

Törende konuşan Kobanê Baqî Xido Kültür ve Sanat Merkezi üyesi Leyla Omer, “Şehadet onur içindir. Şehitlerimize layık olacağız ve bölgenin güvenliğini koruma uğruna fedakarlıkta bulunacağız. Türk devleti ve ajanlarına tekrar vurguluyoruz toplu katliamlarla bitmeyiz” dedi.

Leyla Omer şöyle devam etti: “Eğer bizden biri şehit olursa, onlarca kişi onun silahını alacak ve takipçisi olacaktır. Şehadet bizim yolumuzdur, bununla gururluyuz.”

Sirîn ilçesinden Ezîz Ehmed ise, bölge halkının artık kendilerine karşı komploların farkına vardığını, bu komploları yenmek için canlarını feda edeceklerini ve işgalcileri topraklarından çıkaracaklarını belirtti. Ahme; “Şehitlerimiz ölümden büyüktür. Binlerce şehidin olduğu bu temiz toprakların üzerinde ajanların yeri yoktur” dedi.

Girê Spî Kantonu Meclisi Eşbaşkanı Yardımcısı Hêza Mihemed, işgalci Türk devletinin bölge halkına karşı işlediği suçlara uluslararası örgütlerin ve kurumların sessizliğini kınadı.

Cenaze törenin ardından Fırat Bölgesi Şehit Aileleri Meclisi, şehitlerin şehadet belgelerini okuyarak ailelerine teslim etti.

Şehit Çiya Kobanê Şehîd Dîcle Şehitliği’nde, şehit Gîvara’nın cenazesi ise Sirîn ilçesindeki şehitlikte toprağa verildi.