QSD, YAT şehitlerini andı

QSD Genel Komutanlığı, Başûrê Kurdistan'da yaşanan helikopter kazasında şehit düşen 9 Anti Terör savaşçısını andı.

YAT SAVAŞÇILARI ANMA

Demokratik Suriye Güçleri (QSD) Genel Komutanlığı, 15 Mart 2023 tarihinde Başûrê Kurdistan’da yaşanan helikopter kazasında şehit düşen 9 Anti-Terör Birlikleri (YAT) savaşçısının şehadet yıl dönümüne ilişkin açıklama yaptı.

QSD Genel Komutanlık açıklamasında şunlar belirtildi:

“Bugün, Başûrê Kurdistan’a Kurdistan'a giderken şehit düşen iki helikopterde şehit düşen YAT savaşçı ve komutanlarının birinci şehadet yıl dönümüdür.

Cesaret ve kahramanlığın sembolü olan şehit Şervan Cûdî, Diyar Dêrik, Feraşîn Baran, Harûn Rojava, Dogan Efrîn, Hogir Dêrik, Koçer Dêrik, Rojeng Rifet ve Xebat Dirbêsiyê Kuzey ve Doğu Suriye’nin tüm mücadele süreçlerinde yer alarak, terör ve işgale karşı yürütülen birçok savaşta zaferi garantilediler.

Şervan Kobanê öncülüğünde 9 savaşçımız, DAİŞ’e karşı mücadele hamlesinde aktif bir şekilde Anti Terör Birlikleri'nde yerlerini aldı.  DAİŞ’e karşı mücadelede etkin rol oynayan savaşçılarımız aynı zamanda DAİŞ’e Karşı Uluslararası Koalisyonu ile ortak çalışmalar yürüttü.

Şehitlerimiz, Kuzey ve Doğu Suriye’de halkımızın özgür ve güvenli bir ortamda yaşaması için kendilerini köprü haline getirdiler.

9 savaşçımızı, şehadetlerinin yıl dönümünde bir kez daha saygıyla anıyoruz. Özgür ve huzurlu bir ülkede yaşamak için büyük bir fedakarlıkla canlarını feda eden şehitlerimizin takipçisi olacağımızın sözünü bir kez daha yineliyoruz” denildi.