Reqa’da 3 savaşçı kitlesel bir törenle toprağa verildi

QSD savaşçıları Mihemed Cuce ve Ebduleziz El-Şewax ile İç Güvenlik Güçleri üyesi Hisên El-Qesab Reqa’nın Hikumiyê Köyü’ndeki şehitlikte düzenlenen bir törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Cizre Fırtınası Hamlesi’inde şehit düşen QSD savaşçıları Mihemed Cuce ve Ebduleziz El-Şewax (Ebû Abdullah) ile askeri görevi başında şehit düşen İç Güvenlik Güçleri üyesi Hisên El-Qesab Reqa’ya bağlı Hikumiyê Köyü’nde yüzlerce kişinin katılımıyla düzenlenen bir törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Hikumiyê Köyü’nde düzenlenen törende bir konuşma yapan QSD komutanlarından Mahir Halep, Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye bölgelerine yönelik işgal tehditlerinde bulunduğunu belirterek, saldırılara karşı direneceklerini söyledi.

Şehit Aileleri Meclisi Yöneticisi Ebûd Ewed ise, şehit ailelerine başsağlığı dileyerek, “Teslim olmayacağız. Şehitler sayesinde kazanılan değerleri savunacağız. Eğer şehitlerimiz olmasaydı bu topraklar üzerinde duramazdık. Şehitlerin yolunun takipçisi olacağımıza söz veriyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından şehitlerin şahadet belgeleri okunarak ailelerine teslim edildi. Şehit cenazeleri zılgıtlar ve sloganlar eşliğinde son yolculuğuna uğurlandı.