Reqa ve Tebqa’da Türk devleti protesto edildi

Türk devleti ve çeteleri, Reqa ve Tebqa’da protesto edildi.

Reqa’da aralarında bölgenin kanaat önderlerinin de bulunduğu çok sayıda kişi, işgalci Türk devleti ve çetelerinin saldırılarını protesto etmek amacıyla Kesra Ferec köyünde toplandı.
Eylemciler, Kuzey ve Doğu Suriye ve Özerk Yönetimi'nin kazanımlarının korunması çağrısında bulunarak, Türk devletinin yönelik saldırılarını ve uluslararası kamuoyunun sessizliğini kınadı.
Kesra Ferec Meclisi Eşbaşkanı Reed Temir, Kuzey ve Doğu Suriye halklarına birliği koruma çağrısı yaptı, Özerk Yönetim’i selamladı.

TEBQA
Tebqa’nın kuzeybatısında bulunan köylerdeki ve Curniye beldesindeki halk da Türk devletinin saldırılarını protesto etmek amacıyla bir araya geldi. Yürüyüşe Suriye Gelecek Partisi üyeleri ve şehit aileleri de katıldı. Yürüyüşte “Tebqalı kadınlar, Efrînli kadınlara yapılan saldırıları kınıyor”, “Türk işgaline hayır”, “Devrim kazanımlarını koruma zamanı geldi” yazılı pankartlar açıldı.
Curniye belde meclisi önündeki mitingde konuşan Curniye Belde Meclisi Eşbaşkanı Henan Xelef, çetelerin Efrîn, Girê Spî, Serêkaniyê ve işgal edilen diğer bölgelerde insanlık dışı uygulamalarını kınadı. Xelef, çetelerin, kadınlara dönük cinsel saldırı, göç ettirme, cinayet ve kaçırma suçlarına başvurduğuna dikkat çekti.