Rojava'da halk işgale karşı yürüdü

Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik işgal tehditlerine halkın tepkisi devam ediyor. Şehba, Reqa ve Kobanê'de halk işgale karşı sokağa çıktı.

ŞEHBA

Efrînliler ve Şehbalılar bugün işgale karşı yürüdü.

Yürüyüş Şehba’nın Ehdas ilçesine bağlı Babeni köyünde stad önünden başladı ve köy meydanında mitinge dönüştü. Halk, aralıksız Çağın Direnişi’ni selamlayan ve Türk devletinin işgal tehditlerini kınayan sloganlar attı.

Kuzey Suriye Demokratik Federasyonu Kurucu Meclisi Eşbaşkanı Hediye Yusif, eylemde yaptığı konuşmada Efrîn halkının 58 gün boyunca Türk devletinin saldırılarına karşı direndiğini ve şimdi de Şehba’da direnişlerine devam ettiklerini belirtti.

Türk devletinin demokratik toplum ve demokratik siyaseti kendisi için tehdit olarak gördüğünü belirten Yusif, Kuzey ve Doğu Suriye’ye işgal tehditleriyle tüm bölge halkını ve demokratik ulus projesinin hedef alındığını söyledi.

Hediye Yusif, işgal tehdidine ilişkin yapılan açıklamaların da yetersiz olduğunu belirterek, ciddi adımlar atılması gerektiğini ifade etti.

Hediye Yusif halkın, savunma güçleriyle birlikte her türlü saldırıya karşı direneceğini söyledi.

Şehba Kanton Meclisi Eşbaşkanı İsmail Musa, Türk devletinin Osmanlı hayallerini gerçekleştirmek için Suriye krizinin başından beri çeteleri destekleyerek Suriye topraklarına gönderdiğini ve Efrîn işgalinin de bunu gösterdiğini belirterek, Efrîn’in mutlaka özgürleşeceğini söyledi.

Efrîn Kanton Meclisi Eşbaşkanı Hewler Cago da YPG/YPJ savaşçılarının 15 Aralık’ta Efrîn’de gerçekleştirdiği eylemlerin bilançosunu okudu.

REQA

El-Kesrat, Retle, El-Ekreşî ve El-Mensûra bölgelerinin yer aldığı El-Şamiye hattından yüzlerce kişi, işgalci Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye tehditlerine karşı yürüdü.

Retle bölgesinde başlayan yürüyüş Kesra Mihemed Elî köyüne kadar devam etti. Halk, ellerinde “Türkiye İşgaline Hayır!” yazılı pankartlar taşıdı.

KOBANÊ

Kobanê halkı Türk devletinin işgal tehditlerine karşı sınıra yakın Qeremox köyünde eylem çadırı kurdu.

Kobanêliler, tehditlerden korkmadıklarını ve saldırılara karşı direneceklerini söylediler.

Kobanê halkı, çadırda nöbet eylemi yapacak.

Girê Spî kenti ve Siluk’te de dün aynı amaçla eylem çadırları kurulmuştu. Eylemler sürüyor.