SACP:  Efrîn’deki soykırım saldırıları durdurulsun

Güney Afrika Komünist Partisi (SACP), Türk ordusu ve paralı askeri çetelerinin Efrîn’deki katliamlarını sert bir dille kınadıklarını duyurdu.

SACP tarafından yayınlanan açıklamada, paralı ‘cihatçı askerler’ ile El Kaide çeteleriyle birlikte Efrîn’e düzenlenen soykırım saldırılarının olduğu işgal hareketinin bölgedeki toprak egemenliğine aykırı olduğu vurgulandı.

Efrîn’e yönelik Türk işgalinin ve halka yönelik soykırım saldırılarının sert bir dille mahkum edildiği açıklamada, Türkiye’nin saldırıları sonlandırması ve uluslararası hukuka aykırı bu savaşı durdurması çağrısı yapıldı.

Erdoğan’ın bizzat onayladığı bu saldırıların binlerce kadın ve çocuğun da aralarında olduğu sivillere zarar verdiği belirtilen açıklamada, tüm bu saldırıların Alman, İngiliz ve Amerikan üstün teknoloji silahlarıyla yapıldığı kaydedildi.

Türkiye’nin saldırılarının Suriye’deki yabancı etkisinin azalmaya başladığı bir dönemde geldiği dile getirilen açıklamada, bu değişimde Kürt halkının katkısının olduğuna dikkat çekildi. Türkiye’nin bölgede üstünlük kurmayı amaçlayan ve Ankara’daki yönetici sınıfının ekonomik çıkarlarını gözeten doktrinini gizleyemeyeceği ifade edilen SACP açıklamasında, saldırıların devamının uluslararası emperyalist güçler ve Ortadoğu’daki uşaklarına hizmet ettiği gerçeğine işaret edildi.

Güney Afrika hükümetine de çağrı yapılan SACP açıklamasında, katliamları sonlandırmak amacıyla üzerine düşen görevi yerine getirmesi; Güney Afrika halkının ise Türkiye’nin bu insanlığa karşı suçuna karşı uluslararası tepki hareketine katılması çağrısı yapıldı.