Savaş gazilerine ahlak dışı saldırı protesto edildi

Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye’nin savaş gazilerine yönelik ahlak dışı saldırısı, bölgenin birçok kentinde yapılan açıklamalarla protesto edildi.

Çilaxa Şehit Aileleri Meclisi, Halep Savaş Gazileri Federasyonu ve Şehit Aileleri Meclisi, Dêrik’teki Şehit Aileleri, Qamişlo Şehit Aileleri Meclisi ve Newroz Kampı Şehit Aileleri Meclisi yaptıkları farklı açıklamalarla Qamişlo Savaş Gazileri Federasyonu binasına yönelik saldırıya tepki gösterdi.

 QAMIŞLO

Onlarca kişi, işgalci Türk devletinin hedef aldığı Kuzey ve Doğu Suriye Gaziler Federasyonu binası önünde toplandı.

Saldırının gerçekleştiği yerde Qamişlo Şehit Aileleri Meclisi adına Kürtçe ve Arapça yapılan açıklamayı Qamişlo Şehit Aileleri Meclisi Eş Başkanı Mehsûm Hesen ve Cizîr Kantonu Şehit Aileleri Meclisi Kadın Meclisi Yöneticisi Hêvî Seyîd okudu.

Rojava Devrimi’nin kazanımlarının işgalci Türk devletinde rahatsızlık yarattığı ve bu nedenle halkın huzurunu bozmak istediği belirtilen açıklamada, “İşgalci Türk devleti altyapımızı hedef alıyor. Bugün de DAİŞ terörüne karşı halkını savunan gazilerimizi hedef aldı” denildi.

Kamuoyuna bu saldırılar karşısında tutum göstermesi ve sessiz kalmaması istenen açıklamada, ilgili taraflara halklara yönelik suçlarını durdurması için işgalci Türk devletine baskı yapmaları çağrısı yapıldı.

Açıklamada, halkın her zaman ayakta olacağı, şehitlerin kazanımlarını savunmak ve Önder Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için mücadele edeceği vurgulandı.

ÇILAXA

Çilaxa ilçesi Şehit Aileleri Meclisi’nin meclis binası önünde yaptığı açıklamayı Husam Hisên okudu.

Saldırıları ahlak dışı olarak niteleyen Hisên, tüm dünyayı savunmak için DAİŞ terörüne karşı bedenlerinin bir parçasını feda eden savaş gazileri olmak üzere, işgalci Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik saldırılarını durdurmaları çağrısında bulundu.

HELEB

Halep Savaş Gazileri Federasyonu ve Şehit Aileleri Meclisi, işgalci Türk devletinin Qamişlo’daki gaziler merkezini hedef almasına tepki gösterdi. Şêxmeqsûd Mahallesi’ndeki Şehitler Meydanı’nda şehit aileleri ve Savaş Gazileri Federasyonu üyelerinin katılımıyla yapılan açıklamayı Halep Şehit Aileleri Meclisi Eş Başkanı Rewşan Mihemed okudu.

Açıklamada, Uluslararası Koalisyon’a, Birleşmiş Milletler (BM) kurulları ve hukuk örgütlerine, Türk devletinin hukuk ve ahlak dışı eylemlerini durdurmaları için baskı yapma çağrısı yapıldı.

DÊRIK

Dêrik Şehit Aileleri Meclisi önünde bir araya gelen onlarca şehit ailesi, Uluslararası Koalisyon’un sessiz kalarak saldırıdan sorumlu olduğunu belirtti.

Dêrik’e bağlı Newroz Kampı’ndaki Şehit Aileleri Meclisi de yaptığı açıklamayla savaş gazilerinin binasının hedef alınmasını kınadı.