Selûm: Elûş, özgürlük mücadelesinin şehididir

Bugün sabah saatlerinde Girê Spî’deki evinde ölü bulunan Demokratik Suriye Meclisi Dış İlişkiler Bürosu üyesi ve Reqa Sivil Meclisi Dış ilişkiler Komitesi Eş Başkanı Umer Elûş’un cenazesi Kobanê’ye getirildi.

Kobanê’de MSD Dış İlişkiler Bürosu Üyesi Umer Elûş’un cenazesini Kobanê’de kalabalık bir kitle karşıladı. Karşılamada konuşan Kuzey Suriye Demokratik Federalizm Kurucu Meclisi Eşbaşkanı Mensûr Selûm, “Umer Elûş özgürlük mücadelesinin şehididir” dedi.

Girê Spî’deki evinde bu sabah ölü halde bulunan Demokratik Suriye Meclisi (MSD) Dış İlişkiler Bürosu Üyesi ve Reqa Sivil Meclisi Dış İlişkiler Komitesi Eşbaşkanı Umer Elûş’un cenazesi Kobanê’ye getirildi.

Cenaze Kobanê’de halk tarafından bir törenle karşılandı. Törende konuşan Kuzey Suriye Demokratik Federalizm Kurucu Meclisi Eşbaşkanı Mensûr Selûm, “Umer Elûş özgürlük mücadelesinin şehididir” dedi. Umer Elûş’un Kürt ve Arap halkları arasında hiçbir fark görmediği belirten Selûm, “O tüm halkların ortak yaşam projesini kabul etmiş ve bu uğurda mücadele etmiştir. Korkakça gerçekleştirilen bu saldırılar hiçbir zaman gücümüzü zayıflatamayacaktır. Suriye halklarının demokratik projesini yaşatmak için mücadelemizi sürdüreceğiz. Şehitlerimizin yolunun takipçisi olacağımızın sözünü veriyoruz” şeklinde konuştu.

Umer Elûş’un cenazesi yarın Kobanê’de Şehit Dilce Şehitliği’nde toprağa verilecek.