Sirinliler: QSD’ye destek vermeye devam edeceğiz

İşgalci Türk devletinin saldırılarını protesto eden Sirin halkı, topraklarını savunmaya ve QSD’ye destek vermeye devam edeceklerini söyledi.

Kobanê'nin Sirin ilçesinde yaşayan halk, Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye bölgelerine yönelik saldırılarını düzenledikleri yürüyüşle protesto etti.

İlçe merkezinde bir araya gelen Sırinliler, “Demokratik ulus halkların kardeşliğinin temelidir”, “Halkımız üzerinden yapılan hesaplara hayır” yazılı pankartlar taşındı.

İlçe merkezinden belediye sokağına kadar devam eden yürüyüş mitinge dönüştü. Eylemde Türk devleti ve DAİŞ/El Nusra çetelerinin vahşeti ve Efrin, Serêkaniyê, Girê Spî’ye yönelik saldırılarına ilişkin konuşmalar yapıldı.

Sırinli aşiretler adına konuşan İbrahim Mihemed Mihemed, “Suriye topraklarında yaşayan herkesin yaşam hakkı var ve görevi, bu toprağı savunmaktır. İşgalciler bu toprakları işgal etmek, talan etmek ve demografisini değiştirmek istiyor. Ancak biz sonuna kadar topraklarımızı savunacağız ve QSD’ye destek vereceğiz” dedi.

Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik saldırılarını kınayan Kongreya Star Yöneticisi Leyla Mihemed, “Erdoğan’ın projesini halkı soykırımdan geçirmek, demokratik ulus sistemini yıkmaktır. Erdoğan’ın projesi terör projesidir ve hezimete uğrayacaktır” dedi.

Sırin Belediyesi Eşbaşkanı Mustafa Mislim, Suriye topraklarının şehitler sayesinde özgürleştiğini söyledi.

Konuşmaların ardından miting, QSD’yi destekleyen sloganlarla sona erdi.